HerNews.gr
Health

Οφέλη για την υγεία από το κακάο

Το κακάο προέρχεται από το δέντρο Theobroma Cacao. Είναι ένα φυσικό ανυψωτικό της διάθεσης και αντικαταθλιπτικό. Αποτελεί μια θαυμάσια πηγή για τέσσερις «χαρούμενους» νευροδιαβιβαστές. Αυτές οι χημικές ουσίες είναι η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη, η ανανδαμίδη και η φαινυλαιθυλαμίνη. Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να νιώσετε τη διάθεσή σας να αλλάζει αφού φάτε μια μπάρα μαύρης, βιολογικής σοκολάτας.

Οφέλη που έχει το κακάο

Ένα από τα κύρια οφέλη για την υγεία είναι η αφθονία του σε αντιοξειδωτικά. Στην πραγματικότητα, το ωμό κακάο έχει πάνω από 40 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από τα βατόμουρα. Η βαθμολογία ORAC του Cacao είναι 98.000 ανά 100 γραμμάρια έναντι των βατόμουρων που είναι μόλις 2.400. Το ORAC μετρά την ικανότητα της τροφής να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στα κύτταρα και τους ιστούς και να οδηγήσουν σε καρκίνο.

Ένα άλλο εκπληκτικό χαρακτηριστικό του κακάο είναι ότι έχει απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο. Το κακάο είναι στην πραγματικότητα η υψηλότερη φυτική πηγή σιδήρου. Μόλις 100 γραμμάρια έχουν πάνω από 7 mg που είναι σχεδόν το 40 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας. Ο σίδηρος που βρίσκεται στο κακάο ταξινομείται ως μη αιμικός, δηλαδή για να απορροφηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, θα χρειαστεί να τον συνδυάσετε με βιταμίνη C. Επομένως, εάν τρώτε κακάο, συνοδέψτε το με ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού ή μισό γκρέιπφρουτ.

Το κακάο είναι επίσης μια από τις υψηλότερες φυτικές πηγές μαγνησίου. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και συμβάλλει επίσης στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου. Το μαγνήσιο βοηθά στη μετατροπή της γλυκόζης σε ενέργεια, κάτι που ενθαρρύνει τον εγκέφαλό σας να λειτουργεί πιο γρήγορα και με περισσότερη εστίαση.

Ένα ελάχιστα γνωστό γεγονός για το κακάο είναι ότι έχει περισσότερο ασβέστιο από το αγελαδινό γάλα. Μόνο μία μερίδα 100 γραμμαρίων έχει 160 mg έναντι 100 ml γάλακτος που έχει 125 mg. 

Απαλλαγή από τον εθισμό στη ζάχαρη: Ένας ολοκληρωμένος οδηγός

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τα 7 καλύτερα αντιφλεγμονώδη συστατικά που πρέπει να προσθέσετε στη σαλάτα σας

HerNews ka

Τα 3 καλύτερα superfoods για το πρωινό σου

Her News b

Σημάδια που μαρτυρούν ότι έχετε ωορρηξία

Her News