HerNews.gr
Beauty

Θέλεις υγιές και λαμπερό δέρμα; Αυτές τις βιταμίνες χρειάζεσαι

Οι βιταμίνες δεν είναι απαραίτητες μόνο για την υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού, αλλά συμβάλλουν και ενεργά και στην όψη του δέρματος. 

Βιταμίνες C
Η βιταμίνη C λειτουργεί και ως αντιοξειδωτικό. Αυτή η μοναδική ιδιότητα της, της επιτρέπει να βοηθάει όχι μόνο το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το δέρμα σας. Μελέτες συνιστούν αύξηση της πρόσληψης βιταμίνης C για επαρκή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Όπως κατάλαβες μια πορτοκαλάδα την ημέρα είναι απαραίτητη. 

Το σύμπλεγμα βιταμίνες Β

Το Σύμπλεγμα βιταμινών Β είναι ένα σύνολο από Βιταμίνες οι οποίες συμβάλλουν  στην καταπράυνση του από  ερεθισμούς. Παράλληλα, αποτρέπει την αφυδάτωση και προάγει την αναπνοή των κυττάρων. Τροφές όπως το παντζάρι, ο τόνος, το κοτόπουλο, η γαλοπούλα, τα μανιτάρια, ο αρακάς, οι ηλιόσποροι και το αβοκάντο σε βοηθάνε να τις βρεις.

Βιταμίνες Ε

Άκρως σημαντική, μειώνει τη σκληρότητα του δέρματος, τις ρυτίδες και διατηρεί το δέρμα ανθεκτικό κι ελαστικό. Παράλληλα συμβάλλει ενεργά στη μείωση σκούρων σημαδιών. Την καταναλώνετε σε ηλιόσπορους, σπόρους κολοκύθας, αμύγδαλα, φουντούκια, σπανάκι, αβοκάντο, σέσκουλο και χόρτα. 

Ψευδάργυρος
Δεν είναι βιταμίνες αλλά αυτό το μέταλλο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, αποτρέποντας την καταστροφή των κυττάρων. Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο περιλαμβάνουν τα στρείδια, τα ψάρια, τα αμύγδαλα, τους σπόρους κολοκύθας, τα όσπρια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως. 

 

Νεότερα Άρθρα

Lily Collins: Πώς διατηρεί chic τις αφέλειες της με την υγρασία;

HerNewskl

Pillow sprays: Πώς μπορούν να βελτιώσουν τον ύπνο σας;

HerNewskl

Θες να έχεις μακρυά μαλλιά; Μάθε τα μυστικά για να το πετύχεις

Her News