HerNews.gr
Health

Πως να ξεκουράσετε τα μάτια σας από τον υπολογιστή

working

Πως μπορείτε να ξεκουράσετε τα μάτια σας όταν χρησιμοποιείτε πολλές ώρες τον υπολογιστή; Με την πολύωρη χρήση του, τα μάτια μας εξαντλούνται και μας οδηγούν σε κούραση, πονοκεφάλους, ζαλάδες.

Μπορεί να είναι απαιτητική η δουλειά σας μπροστά από μια οθόνη, αλλά θα πρέπει να βρείτε τρόπους να ξεκουράσετε τα μάτια σας. Με τα παρακάτω tips θα μπορέσετε να νιώσετε σίγουρη ανακούφιση!

Κάντε μικρά διαλείμματα 

Οι περισσότεροι υπάλληλοι που εργάζονται με υπολογιστές κάνουν μόνο 2 δεκαπεντάλεπτα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του οχταώρου. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα διαλείμματα δεν κάνουν καλό μόνο στα μάτια και στο σώμα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι πεντάλεπτα διαλείμματα κατά τη διάρκεια του οχταώρου, τουλάχιστον 6. Κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων σηκωθείτε όρθιοι, κινηθείτε, τεντωθείτε και κάντε ασκήσεις για το λαιμό και τον αυχένα. Θα διώξετε την ένταση και θα αισθανθείτε καλύτερα.

laptop

Ρυθμίστε τον φωτισμό

Η καταπόνηση των ματιών συχνά προκαλείται είτε από υπερβολικά έντονο φωτισμό στους εσωτερικούς χώρους, είτε από το εξωτερικό ηλιακό φως που εισέρχεται μέσα σε αυτούς. Όταν χρησιμοποιείτε υπολογιστή, ο φωτισμός του περιβάλλοντος πρέπει να είναι λίγο περισσότερο φωτεινός απ’ αυτόν που συνήθως έχουν τα περισσότερα γραφεία.Κλείστε τις κουρτίνες ώστε να μην εισέρχεται εξωτερικό φως. Μειώστε τον εσωτερικό φωτισμό χρησιμοποιώντας λιγότερες λάμπες ή λάμπες χαμηλότερης έντασης. Επίσης, τοποθετήστε την οθόνη του υπολογιστή σας έτσι ώστε τα παράθυρα να είναι στο πλάι αντί μπροστά ή πίσω από αυτή.

Μην εξαντλείστε από οθόνη σε οθόνη

Σίγουρα οι ασχολίες αυτή την στιγμή  είναι πολύ περιορισμένες. Να αφήνεις όμως τη μία οθόνη και να πηγαίνεις σε μια  άλλη, μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα. Δεν γίνεται να κλείνεις τόσες ώρες την ημέρα μπροστά από τον υπολογιστή και στο ενδιάμεσο να χρησιμοποιείς το κινητό ή την τηλεόραση. Αφού τελειώσεις με το ένα, χάρισε ένα σημαντικό διάλειμμα στα μάτια σου,προτιμώντας μια δραστηριότητα που απαιτεί κίνηση.Αυτό θα βοηθήσει και το σώμα σου εννοείται.pc

Μην ξεχνάτε να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας

Για να αποφεύγεται η ξηρότητα και ο ερεθισμός χρησιμοποιείστε κολλύρια τεχνητών δακρύων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να μειώσετε τον κίνδυνο ξηροφθαλμίας ,κάθε 20 λεπτά ανοιγοκλείστε τα μάτια σας 10 φορές.

Νεότερα Άρθρα

Χαλαρωτικό Μπάνιο: Οι τρόποι που θα το πετύχεις

Her News b

Γιατί είναι σημαντική η μουσική για τους γιατρούς και τους ασθενείς στα χειρουργεία;

Her News

Πρωινός Λόξιγκας: Που οφείλεται και πως θα σταματήσει;

Her News b