HerNews.gr
Health

Χαλαρωτικό Μπάνιο: Οι τρόποι που θα το πετύχεις

bathtub

Τα οφέλη του χαλαρωτικού μπάνιου για το σώμα και το μυαλό είναι πολλά. Ειδικά για να φροντίσει την υγεία εν γένει, ένα λουτρό συνιστάται ιδιαίτερα για να ξεφύγετε από το άγχος της καημερινότητας

Πιο συγκεκριμένα ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο θα σας βοηθήσει με τους εξής τρόπους:

  • Το ζεστό νερό με αιθέρια έλαια μπορεί να κάνει θαύματα. Συγκεκριμένα, το έλαιο από φασκόμηλο ενισχύει τη μνήμη, ηρεμεί το μυαλό και μας φτιάχνει τη διάθεση.
  • Το αφρόλουτρο είναι ένας απλός και εύκολος τρόπος να καταπολεμήσουμε την αϋπνία. Το ζεστό νερό αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Όταν βγαίνουμε από το μπάνιο και η θερμοκρασία επιστρέφει στο κανονικό, ο εγκέφαλος απελευθερώνει μελατονίνη, μια ορμόνη που μας βοηθά να κοιμηθούμε.
  • Ο ατμός από το ζεστό νερό ενυδατώνει τους αεραγωγούς της μύτης, διώχνει τη ζαλάδα και χαλαρώνει τους μύες.

bath

 

Πάμε να δούμε βήμα-βήμα πως θα προετοιμάσουμε το πιο χαλαρωτικό μπάνιο:

 

Δίνουμε βάση στην ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα που περιβάλλει το τελετουργικό της μπανιέρας  είναι πολύ σημαντική. Γι ‘αυτό θα επιλέξουμε ένα μέρος, την μπανιέρα, στην οποία θα νιώσουμε άνετα και μια ώρα της ημέρας, όπου κανείς δεν μπορεί να μας ενοχλεί. Θα κλείσουμε τα φώτα, θα βάλουμε τα αρωματικά κεριά και όλα όσα χρειαζόμαστε, ώστε η χαλάρωση μας να είναι η μέγιστη.

Φτιάχνουμε ένα ωραίο Playlist

Αν βάλουμε μουσική στο παρασκήνιο που μπορεί να μας χαλαρώσει, το μπάνιο θα είναι πολύ καλύτερο. Υπάρχουν ήχοι που βοηθούν να διαλογιστείς, να κρατήσεις την αναπνοή σου και να οδηγηθείς σε μια όαση σταθερής χαλάρωσης.Αν απλά θες να περάσεις όμορφα τον χρόνο σου όσο κάνεις το αφρόλουτρό σου, επέλεξε τραγούδια που πραγματικά σου αρέσουν και σε κάνουν να νιώθεις όμορφα.

bathbomb

Επενδύουμε στα σωστά προϊόντα

Τα αρωματισμένα έλαια και οι κρέμες θα μας κάνουν να νιώθουμε πολύ καλύτερα. Συνιστάται να έχετε μαζί σας τα σαμπουάν και τα σαπούνια που συνήθως χρησιμοποιούμε, καθώς και τα βασικά και καθαρά έλαια που πρόκειται να έχουν καλύτερες επιδράσεις στο δέρμα και το μυαλό.Μια πολύ ωραία προσ΄θηκη είναι τα bath bombs που θα δώσουν μια άλλη αίσθηση στην εμπειρία του μπάνιου σας.

 

Νεότερα Άρθρα

Πρωινά ροφήματα που είναι πιο υγιεινά από τον καφέ

Her News

Μήπως καταναλώνεις πολλή ζάχαρη; Αυτές είναι οι ενδείξεις

Her News b

Θέλεις λεπτή μέση; 5 Τροφές που χρειάζεσαι

Her News