HerNews.gr
Fitness

Τι χρειάζεσαι για να γυμναστείς σωστά στο κρύο

workout

Το κρύο έχει κάνει ιδιάιτερη εμφάνιση τις τελευταίες μέρες στην χώρα μας. Πως όμως θα γυμναστούμε σωστά σε αυτές τις θερμοκρασίες;

Μπορεί έξω οι βαθμοί να πέφτουν όλο και πιο πολύ, αλλά αυτό δεν θα σταματήσει την outdoor γυμναστική μας. Αν εφοδιαστούμε σωστά , και αν προσέξουμε κάποιες λεπτομέριες θα είμαστε έτοιμες για την γυμναστική, ακόμα και αν η θερμοκρασία είναι άκρως χαμηλή. Τι χρειαζόμαστε λοιπόν για την γυμναστική μας στο κρύο; 

Ντύσε καλά τα άκρα σου

Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή η κυκλοφορία του αίματος,  επικεντρώνεται στον κορμό, κάτι που αφήνει τα χέρια, τα πέλματα, αλλά και τον ευαίσθητο αυχένα σου περισσότερο εκτεθειμένα στο κρύο. Αν επιλέξεις να γυμναστείς στην αυλή ή απλά να τρέξεις στο δρόμο, φόρεσε αδιάβροχα ισοθερμικά γάντια και ένα υπέροχο σκουφάκι. Προστατευμένη ξεκινάς τη γυμναστική σου και τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

running

Μην ξεχνάς να έχεις μαζί σου νερό

Το σώμα σου το χειμώνα αφυδατώνεται με την ίδια συχνότητα που αυτό συμβαίνει το καλοκαίρι. Θα στο υπενθυμίζω μέχρι να μην το ξεχνάς και να μην υποτιμάς τον κίνδυνο της αφυδάτωσης. Το μυστικό για να ενεργοποιείς λίγο πιο συχνά τον μεταβολισμό, αλλά και να ενυδατώνεις εσωτερικά τον οργανισμό και το δέρμα σου κρύβεται σε εκείνο το ποτήρι νερό που όλο αφήνεις για αργότερα. Για αυτό, πριν ξεκινήσεις την προπόνηση σου, γέμισε ένα μπουκάλι με νερό και αναπλήρωσε τα υγρά που χάνεις με τον πιο εύκολο τρόπο.

Μην κάνεις πολλά διαλείμματα

Ναι, λίγα δευτερόλεπτα για να πάρεις μία ανάσα, να εισπνεύσεις οξυγόνο και να εκπνεύσεις κούραση. Λίγα, όμως. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο διατηρείς σταθερή ένταση στην προπόνηση σου, χωρίς πολλές διακυμάνσεις, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αισθανθείς το κρύο να διαπερνά το δέρμα σου.

train

Προσοχή στις αναπνοές 

Όταν κάνει κρύο, τείνουμε να εισπνέουμε και να εκπνέουμε από το στόμα. Το σωστό είναι εισπνοή από τη μύτη και εκπνοή από το στόμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα περίεργο “κάψιμο” στους πνεύμονες σου, με αποτέλεσμα να νιώσεις πόνο και κούραση πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο.

Νεότερα Άρθρα

Η Μέθοδος του Πιάτου: Έτσι θα έχεις μια ισσοροπημένη διατροφή

Her News

Πώς θα χάσω εύκολα κιλά;

Her News

Γυμναστική: 4 Λόγοι να την αγαπήσεις

Her News