HerNews.gr
Health

Γιατί είναι καλό να τρώτε μια μπανάνα κάθε βράδυ;

Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, Ε. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορεί να φαγωθεί τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη, σε στρογγυλές επίπεδες φέτες.

Οι μπανάνες έχουν γλυκαιμικό δείκτη μεταξύ 30-70, ανάλογα με την ωριμότητά τους. Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα μέτρο του πόσο γρήγορα οι υδατάνθρακες ενός τροφίμου εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν το σάκχαρο.

Γιατί όμως κάνει πολύ καλό να την καταναλώνουμε το βράδυ πριν τον ύπνο. παρόλο που είναι φρούτο. 

Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και μαγνήσιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τους μύες σας να χαλαρώσουν (Οι περισσότεροι άνθρωποι από εμάς δεν παίρνουμε αρκετό μαγνήσιο σε καθημερινή βάση.)

Πολλοί δεν ξέρουν ενώ τα βούτυρα ξηρών καρπών περιέχουν τρυπτοφάνη, ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλο και είναι πρόδρομος της μελατονίνης.
Επίσης η έκκριση της μελατονίνης προκαλεί υπνηλία, μειώνοντας τη θερμοκρασία του σώματος και καταστέλλοντας το νευρικό σύστημα, μια διαδικασία απαραίτητη για τον καλό ύπνο.

Τέλος οι οι υδατάνθρακες από την μπανάνα μπορούν να κάνουν την τρυπτοφάνη πιο διαθέσιμη στον εγκέφαλό σας, διευκολύνοντας να σας πάρει πιο γρήγορα ο ύπνος.

Τρώγοντας μια μπανάνα πριν πέσετε στο κρεβάτι αυξάνεται στον οργανισμό σας τα θρεπτικά συστατικά που βελτιστοποιούν έναν καλό βραδινό ύπνο. Η ανεπάρκεια του οργανισμού σε μαγνήσιο, κάλιο, βιταμίνες, καθώς και ένα αμινοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ύπνου.

 

Νεότερα Άρθρα

Τα 7 καλύτερα αντιφλεγμονώδη συστατικά που πρέπει να προσθέσετε στη σαλάτα σας

HerNews ka

Λαχτάρα για ζάχαρη: Τι προκαλεί την επιθυμία για γλυκό;

Her News

Πρέπει να κοιμόμαστε κοιτώντας το παράθυρο;

HerNews ka