HerNews.gr
Health

Πρέπει να κοιμόμαστε κοιτώντας το παράθυρο;

Πρέπει να κοιμόμαστε κοιτώντας το παράθυρο; Αυτό το θέμα εξαρτάται σίγουρα από τις συγκεκριμένες προσωπικές σας συνθήκες. Πρέπει να λάβετε υπόψη τη θέση του σπιτιού σας, το μέγεθος, το σχήμα και τη διάταξη του σπιτιού σας και ιδιαίτερα της κρεβατοκάμαρας σας και ενδεχομένως με ποιον ζείτε και με ποιον μοιράζεστε το κρεβάτι σας.

Όταν σκέφτεστε πώς είναι τοποθετημένο το κρεβάτι σας αυτήν τη στιγμή, μπορεί να αισθάνεστε άβολα για το πού κάθεται στο δωμάτιο και ίσως να μην το έχετε σκεφτεί πολύ πριν το διαβάσετε.

Ερευνούμε τους κανόνες για το πού είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα κρεβάτι σε σχέση με τα παράθυρα του χώρου σας για να βρούμε πώς να κοιμάστε καλύτερα και εάν αυτή η διάταξη κρεβατοκάμαρας δημιουργεί θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα συνολικά.

1. Πως ένα παράθυρο μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας

λινές κουρτίνες ουδέτερο υπνοδωμάτιοΥπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν πρόκειται να επιλέξετε τη βέλτιστη κατεύθυνση ύπνου. Ενώ η έκθεση στο φυσικό φως μπορεί να επηρεάσει θετικά τους κιρκάδιους ρυθμούς, η βασική σκέψη είναι η ποσότητα και η ένταση του φωτός που εισέρχεται στην κρεβατοκάμαρά σας, καθώς η υπερβολική φωτεινότητα κατά τις ώρες ύπνου μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου σας.

Το να βλέπεις ένα παράθυρο επιτρέπει στο φυσικό φως να ρέει στο δωμάτιο. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στη ρύθμιση των κιρκάδιων ρυθμών και να προωθήσει υγιείς κύκλους ύπνου-αφύπνισης. Η έκθεση στο φυσικό φως το πρωί μπορεί να σηματοδοτήσει στο σώμα ότι είναι ώρα να ξυπνήσει, ενώ το να χαμηλώσετε τα φώτα το βράδυ μπορεί να σηματοδοτήσει ότι είναι ώρα να χαλαρώσετε και να προετοιμαστείτε για ύπνο. Ιδανικά, το να τοποθετήσεις το κρεβάτι σου με το κεφαλάρι ακουμπισμένο σε έναν τοίχο και το πόδι του κρεβατιού στραμμένο προς το παράθυρο, επιτυγχάνει μια αρμονική ισορροπία.Αυτό επιτρέπει την ελεγχόμενη έκθεση στο φυσικό φως χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το περιβάλλον του ύπνου σας. 

2. Διαφορετικές πολιτιστικές πεποιθήσεις 

Ουδέτερο ροζ εσωτερικό στην κρεβατοκάμαραΣτην πρακτική του Φενγκ Σούι στην κρεβατοκάμαρα , η ενέργεια ρέει μέσα από πόρτες και παράθυρα και έτσι το κρεβάτι σας πρέπει να είναι μακριά από αυτά, αποφεύγοντας τις ενοχλήσεις και αποκτώντας μια αίσθηση ασφάλειας και άνεσης, επιτρέποντας, κατά συνέπεια, έναν καλύτερο ύπνο.

Ωστόσο, το Φενγκ Σούι είναι μόνο ένα παράδειγμα μιας πολιτιστικής πεποίθησης σχεδιασμού που μπορεί να αλλάξει γνώμη για το πού τοποθετείτε το κρεβάτι σας. Το ινδικό αρχιτεκτονικό σύστημα συνιστά ύπνο με νότιο προσανατολισμό και αποθαρρύνει τα κρεβάτια που βλέπουν στο παράθυρο. Για κάποιους, οι πολιτιστικές τους πεποιθήσεις τους κάνουν να πιστεύουν ότι είναι λάθος να κοιμούνται μπροστά σε ένα παράθυρο.

3. Προσωπικές προτιμήσεις

Ενσωματωμένες ιδέες για κεφαλάριΗ λήψη μιας καλά ενημερωμένης απόφασης για την καλύτερη κατεύθυνση ύπνου εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις . Κάποιοι μπορεί να βρουν το φυσικό φως καταπραϋντικό και ευεργετικό για τον ύπνο τους, ενώ άλλοι μπορεί να προτιμούν ένα πιο σκοτεινό περιβάλλον. Μερικοί μπορεί να απολαμβάνουν το φυσικό ξύπνημα της ροής του φωτός της ημέρας κάθε πρωί, δίνοντας έναν θετικό τόνο για την επόμενη μέρα. Από την άλλη πλευρά, κάποιοι προτιμούν ένα σκοτεινό περιβάλλον ύπνου για μια ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα. 

Τελικά, η φυσική σας προσωπική προτίμηση θα πάρει την απόφαση για εσάς. Η καλύτερη κατεύθυνση ύπνου σας θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τον τρόπο ζωής, την άνεση και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του υπνοδωματίου σας. 

Θυμηθείτε, ο καλύτερος τρόπος για να κοιμηθείτε καλά τη νύχτα είναι να ακολουθήσετε καλές συνήθειες ύπνου και να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον φιλικό προς τον ύπνο, δροσερό, ήσυχο, σκοτεινό και χωρίς ακαταστασία!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Υγιεινή διατροφή για την πρόληψη της κολπίτιδας: Τροφές που προάγουν την υγεία του κόλπου

HerNews ka

Τα μυστικά για την απώλεια βάρους μετά τα 50

Her News

Επιδερμίδα: 3 φυσικοί χυμοί φρούτων και λαχανικών που θα την ενυδατώσουν

Her News b