HerNews.gr
Μόδα

Victoria’s Secret: Η Sofia Jirau είναι το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο down και φέρνει τη μεγάλη αλλαγή

sofia jirau

Τα αγγελάκια της Victoria’s Secret μέχρι πρότινος ήταν αναχρονιστικά, πρότυπα μιας αλλοτινής κοινωνίας που πλέον δεν υφίσταται. Όλα αυτά μέχρι σήμερα, που όλα αλλάζουν.

Η Victoria’s Secret ήταν ανέκαθεν το brand στο οποίο χαιρόσουν ν’ αγοράσεις εσώρουχα, κρέμες κ.λπ., με σχέδια που δύσκολα έβρισκες αντίστοιχά τους. Η επιμονή όμως της εταιρείας, να έχει υπερβολικά αδύνατα μοντέλα στα shows του, αναδεικνύοντας πρότυπα που δεν συνάδουν με την κοινωνία σε ρεαλιστικό βαθμό, ήταν ο παράγοντας που άρχισε να φέρνει την πτώση της, μέχρι τώρα, που αυτό φαίνεται ν’ αλλάζει ριζικά. Η Sofia Jirau είναι το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο down που μπαίνει δυναμικά στην ομάδα της Victoria Secret και χαιρόμαστε πολύ γι’ αυτό!

sofia jirau

H Sofia Jirau γράφει ιστορία ως το πρώτο μοντέλο με σύνδρομο Down που πρωταγωνιστεί ποτέ σε καμπάνια της Victoria’s Secret. To 24χρονο μοντέλο από το Πουέρτο Ρίκο είναι ένα από τα πρόσωπα της σειράς Love Cloud, η οποία είναι μια collection με πάρα πολύ άνετα σουτιέν και εσώρουχα.

«Μια μέρα το ονειρεύτηκα, μετά δούλεψα γι’ αυτό και σήμερα είναι ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Μπορώ επιτέλους να σας πω το μεγάλο μου μυστικό. Είμαι το πρώτο μοντέλο της Victoria’s Secret με σύνδρομο Down!, γράφει η Sofia Jirau στη λεζάντα της φωτογραφίας της.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

Στην καμπάνια αυτή πρωταγωνιστούν 17 ακόμα γυναίκες με διαφορετικές ηλικίες, σωματότυπους, ιστορίες και καταβολές. Ανάμεσά τους είναι και η Taylor Hill, η Valentina Sampaio, η Paloma Elsesser, η Hailey Baldwin και η Adut Akech.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sofía Jirau (@sofiajirau)

Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 το brand γνώρισε στιγμές δόξας. Κάθε Δεκέμβριο το show ήταν must-see μέχρι το 2020 που ακυρώθηκε. Η αδυναμία του brand να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες και στα πρότυπα που συνεχώς αλλάζουν. Oδήγησαν την εταιρεία σε οικονομική καταστροφή. Πολλά καταστήματα έκλεισαν λόγω της πανδημίας.

Το brand κατηγορήθηκε επίσης για σεξισμό, πολλά «αγγελάκια» στράφηκαν εναντίον του κατηγορώντας τους επικεφαλής της εταιρείας για μισογυνισμό και bullying και πολλά περιστατικά παρενόχλησης ήρθαν στην επιφάνεια. Το αποκορύφωμα, μάλιστα, ήταν όταν αποκαλύφθηκε η φιλία του Leslie Wexner, μεγιστάνα της Victoria’s Secret κα των L Brands, με τον Jeffrey Epstein.

Νεότερα Άρθρα

Longchamp: Η νέα Collection της ήρθε και θα σε ενθουσιάσει!

Her News

Η θεωρία του «λάθος» παλτού: Γιατί θα αλλάξει τον τρόπο που ντύνεστε αυτόν τον χειμώνα;

HerNews ka

Plissé: Η τάση που λατρεύουν όλα τα French girls!

HerNewskl