HerNews.gr
Fitness

Γυμναστική με σχοινάκι: Ποια είναι τα οφέλη για τον οργανισμό σου;

jump

Το σχοινάκι μπορεί να σου φαίνεται ο πιο ξενέρωτος τρόπος γυμναστικής, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι που θα πρέπει να το εντάξεις στην καθημερινότητά σου.

Ποιοι είναι λοιπόν οι λόγοι αυτοί που θα σε κάνουν να ξεκινήσεις σχοινάκι, εδώ και τώρα;

Βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική υγεία

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το σχοινάκι είναι μια εξαιρετική καρδιοαναπνευστική άσκηση. Γιατί; Το σχοινάκι μπορεί να είναι υψηλής έντασης. Αυτό σημαίνει ότι η απόκριση του καρδιακού ρυθμού στο σχοινάκι μπορεί να είναι πολύ υψηλότερη από άλλες μορφές cardio όπως το περπάτημα, το τζόκινγκ ή το ποδήλατο. Τέτοιου είδους καρδιαγγειακή άσκηση δεν είναι καλή μόνο για την καρδιά και τους πνεύμονες, καθώς βοηθά στην πρόληψη της αύξησης βάρους, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του διαβήτη και ορισμένων τύπων καρκίνων. 

rope

Καις θερμίδες

Το σχοινάκι κατατάσσεται πολύ υψηλά στις λίστες με τις καλύτερες ασκήσεις καύσης θερμίδων. Ο ρυθμός καύσης του κυμαίνεται από 667 έως 990 θερμίδες την ώρα. Για αυτό θα σε βοηθήσει πολύ στην απώλεια των κιλών που έχεις θέσει σαν στόχο.

Βελτιώνει την υγεία των οστών

Το σχοινάκι είναι μια άσκηση που απαιτεί από εσένα να τοποθετήσεις σωστά το βάρος σου στον σκελετό σου. Για αυτόν τον λόγο, βοηθά στη βελτίωση της υγείας των οστών σου.Και ενώ ναι, είναι εξαιρετικό για τη διατήρηση της οστικής πυκνότητας στην ενήλικη ζωή, μπορεί να έχει ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στους νέους επειδή βοηθά επίσης στην ανάπτυξη των οστών. Ειδικά για τις γυναίκες, είναι σημαντικό να ενθαρρύνουμε δραστηριότητες όπως αυτή κατά την εφηβεία να φτάσουν στο μέγιστο της οστικής πυκνότητας, καθώς είναι πολύ πιο δύσκολο να αυξηθεί η οστική πυκνότητα μετά την ηλικία των είκοσι ετών.

sxoinaki

Χαρίζει τις πιο ωραίες γάμπες

Το σχοινάκι είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να αποκτήσεις τις υπέροχες γάμπες που πάντα ονειρευόσουν. Όταν πηδάς και τα πόδια σου ξεκολλούν από το πάτωμα, τότε γυμνάζεται η γάμπα σου. Eνώ όταν προσγειώνεσαι ξανά στο έδαφος, βελτιώνεται η ελαστικότητά των τενόντων και της περιτονίας (δηλαδή του συνδετικού ιστού) που τους περιβάλλουν, γεγονός που τους βοηθά να αποθηκεύουν καλύτερα ενέργεια.

Νεότερα Άρθρα

Λάθη που κάνεις και είναι σαν να μην γυμνάστηκες

Her News

Προπονήσεις barre: Η γυμναστική που θα σε κάνει πιο ευλύγιστη

Her News

“OlinaΛΥΣΗous”: Πες το και… λύθηκε!

Her News