HerNews.gr
Fitness

Προπονήσεις barre: Η γυμναστική που θα σε κάνει πιο ευλύγιστη

Οι προπονήσεις barre είναι ιδανικές αν θέλετε να γίνετε πιο ευλύγιστη από ποτέ. Ακριβώς όπως σε ένα μάθημα μπαλέτου, η μπάρα χρησιμοποιείται για να σας βοηθήσει να τεντώσετε τους μύες σε όρθια θέση. Βέβαια σε αυτές τις ασκήσεις μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε μια καρέκλα ή ακόμα κι έναν πάγκο.

Οι προπονήσεις barre απαιτούν από εσάς να απομονώσετε τα πόδια και τη σπονδυλική στήλη σας, διατηρώντας σταθερό τον κορμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη συνολική αυξημένη ευελιξία.

Η προπόνηση barre θα σας κάνει πιο ευλύγιστη

Αν ψάχνετε για μια προπόνηση που πραγματικά θα δείτε διαφορά στην ευελιξία σας, το barre είναι για εσάς. Αυτές οι προπονήσεις στοχεύουν τους μύες σας μέσω δυνατών επαναλήψεων με λίγα βάρη.

Γενικά σε κάθε προπόνηση που κάνουμε, στοχεύουμε συχνά σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, όπως το εσωτερικό των μηρών. Ταυτόχρονα χρησιμοποιούμε υποστηρικτικές μυϊκές ομάδες, όπως τον πυρήνα, για να σταθεροποιήσουμε την κίνηση μας και να ολοκληρώσουμε το σετ.

Ο συνδυασμός σταθεροποίησης κι αντοχής (δυνατές επαναλήψεις) δημιουργεί μια τρελά αποτελεσματική προπόνηση που χτυπάει όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες. Οι προπονήσεις αυτές ενισχύουν και τονώνουν όλους τους μύες σας. Αυτό ακριβώς είναι στην ουσία της μια προπόνηση barre.

Η ευελιξία σίγουρα βελτιώνεται αν κάνετε διατάσεις καθημερινά, αλλά το barre βοηθάει ακόμη περισσότερο. Αυτή η προπόνηση είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν μιλάμε για την ευκαμψία της σπονδυλικής μας στήλης.

Επιπλέον οφέλη 

Οι ασκήσεις barre σας κάνουν να αισθάνεστε καλά με το σώμα σας συνολικά. Θα διαπιστώσετε αν προπονείστε συστηματικά ότι να κάνετε με περισσότερη ευκολία τις καθημερινές εργασίες, όπως το να κρατάτε αγκαλιά το παιδί σας.

Ενισχύεται επίσης, η δύναμη μέσω ισομετρικών ασκήσεων, οι οποίες απαιτούν από τους μύες σας να παραμένουν τεντωμένοι.

Τέλος, μια προπόνηση barre απαιτεί να χρησιμοποιείτε πολλές μυϊκές ομάδες μαζί, ενώ ταυτόχρονα δεσμεύετε τον πυρήνα σας. Δηλαδή γυμνάζεται όλο σας το σώμα, γλουτοί, κοιλιακοί και χέρια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πράγματα που αναζητάς (σχεδόν πάντα) μόλις μπαίνει η άνοιξη

Her News

Γιατί είναι καλό να κάνετε σανίδα καθημερινά;

Her News

Blake Lively: Αποκάλυψε τη διατροφή που έκανε στην εγκυμοσύνη της!

HerNewskl