HerNews.gr
Beauty

Πώς να καθαρίσετε τα πινέλα ομορφιάς!

Στο μακιγιάζ μας χρησιμοποιούμε πολλά διαφορετικά πινέλα για το foundation, τις σκιές, την πούδρα και το ρουζ, αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που αμελούμε τον σωστό και συχνό καθαρισμό τους, κάτι που είναι λάθος. Ο καθαρισμός και η σωστή υγιεινή τους έχουν τεράστια σημασία για την υγεία του δέρματός σας!  

Ιδανικά όλα τα πινέλα σας καλό είναι να τα καθαρίζετε μία φορά την εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες όμως αν δεν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε, προτεραιότητα έχουν εκείνα που χρησιμοποιείτε για την εφαρμογή του makeup και του concealer.

 

Αυτά, θα πρέπει να τα καθαρίζετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να απομακρύνετε από πάνω τους τα υπολείμματα των προϊόντων

To πρώτο βήμα είναι να βρέξετε το πινέλο με νερό και να το εμποτίσετε με ένα εξειδικευμένο καθαριστικό προϊόν. Πλύνετε στο χέρι τα πινέλα σας με ένα ουδέτερο ph σαπούνι και χλιαρό νερό. Κρατήστε το πινέλο κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρι να βεβαιωθείτε πως ο αφρός έχει απομακρυνθεί εντελώς, να το νιώσετε απολύτως καθαρό ανάμεσα στα δάχτυλά σας. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον τρόπο που θα τα αφήσετε να στεγνώσουν. 

Όταν τα πινέλα σας στεγνώσουν εντελώς, αποθηκεύστε τα σε ένα κουτί ή νεσεσέρ το οποίο θα έχετε φροντίσει να απολυμαίνετε τακτικά ώστε να αποφύγετε κάποια μόλυνση στο πρόσωπό σας. 

Νεότερα Άρθρα

Rihanna: Πώς χρησιμοποιεί το beauty blender σύμφωνα με την makeup artist της;

HerNewskl

Kylie Jenner: Λανσάρει τη νέα της μάσκαρα που έγινε μέσα σε μία ώρα viral

HerNewskl

Παγκόσμια Ημέρα Ομορφιάς: Το δέρμα είναι ο καμβάς μας

Her News