HerNews.gr
Διεθνή

Μις Κόσμος 2021: Η Karolina Biewleska από τη Πολωνία φόρεσε το στέμμα

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2022, ξημερώματα ώρα Ελλάδος πραγματοποιήθηκε οτελικός Miss World 2021, του μεγαλύτερου διεθνή διαγωνισμού ομορφιάςπαγκοσμίως, που μαζί με τα Σταρ Ελλάς Μις Ελλάς και Μις Γιανγκ έχουνσυμπληρώσει τα 70 χρόνια παρουσίας! Miss World 2021 ανακηρύχθηκε η 23χρονη Karolina Biewleska από την Πολωνία.

Η διοργάνωση έπειτα από την αναβολή που αναγκάστηκε να δώσει στη τελική φάση του διαγωνισμού το Δεκέμβριο, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανάμεσα στις υποψήφιες, επέστρεψε τον Μάρτιο στο εξωτικό παράδεισο του Πουέρτο Ρίκο, μαζί με τις 40 επιλαχούσες από τους προκριματικούς, προκειμένου να στέψει τη νέα διάδοχο της Τζαμαϊκανής Miss World 2020 Toni-Ann Singh.

Miss World 2021 ανακηρύχθηκε η 23χρονη Karolina Biewleska από την Πολωνία, 1η αναπληρωματική Mis World 2021 ανακηρύχθηκε η Shree Saini απότις ΗΠΑ ενώ 2η αναπληρωματική στέφθηκε η Olivia Yace από την ΑκτήΕλεφαντοστού!

Η βραδιά εξελίχθηκε ανάμεσα σε καλεσμένους αλλά και πλήθοςκόσμου που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το στάδιο Coca Cola Coca-ColaMusic Hall, San Juan προκειμένου να παρακολουθήσουν τη τελετή από τιςγιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί. Το πολυαναμενόμενο Miss World Final Showμεταδόθηκε παγκοσμίως σε περισσότερες από 100 χώρες, όπου οι θεατέςπαρακολούθησαν διαδικτυακά.

 Ήταν το 1989 όταν η Πολωνία κατέκτησε για 1η φορά τον πιο επίζηλοπαγκόσμιο τίτλο, με την ανάδειξη της Ανέτα Κρεγκλίκα.

Χθες, 32 χρόνια μετά, η χώρα τιμήθηκε για 2η φορά στην ιστορία της με τη κορυφαία αυτή διάκριση. Είναι βέβαιο πως ήταν μία προσπάθεια της διοργάνωσης να «σταθεί στο πλευρό της Ουκρανίας», να ανυψώσει το ηθικό της Ευρώπης καιιδιαίτερα των χωρών που συνδέονται στενά με τη μαστιζόμενη από το πόλεμοχώρα.

Πράγματι, οι λέξεις “μια προσευχή για την ειρήνη” εμφανίστηκανκατά τη διάρκεια του show σε μια οθόνη πίσω από τις φιναλίστ.

Ενώ νωρίτερα, οι διοργανωτές δημοσίευσαν ένα  βίντεο από τη Μις Ουκρανία του2016, Ολεξάντρα Κουτσερένκο, όπου απηύθυνε έκκληση σε όλο τον κόσμο «ναμας υποστηρίξουν, να κλείσουν τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία και νασώσουν τον κόσμο από μια πυρηνική καταστροφή», προσθέτοντας: «Η ειρήνημας είναι η ειρήνη σας».

Η σημερινή Μις Ουκρανία, Oleksandra Yaremchuk, η οποία δεν προκρίθηκε στον τελικό, ζει σύμφωνα με πληροφορίες στο μαστιζόμενο Κίεβο. Σε δήλωση που έκανε η διοργανώτρια κα Julia Morley, ανέφερε πως «Πρέπει όλοι να κάνουμε κάτι!

Ακόμα κι αν δεν φαίνεται  αρκετό το να ανάψουμε ένα απλό κερί, αν ανάψουμε όλοι μαζί από ένα κερί, μπορούμε να αλλάξουμε το κόσμο». Ανάβοντας συμβολικά περισσότερα από 7.000 κεριά απηύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να «ρίξουν το φως τους για την Ουκρανία». Μετά τη στέψη η Karolina Biewleska συγκινημένη δήλωσε:

«Όταν άκουσα το όνομά μου σοκαρίστηκα, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι τιμή μου που φοράω το στέμμα της Μις Κόσμος και ανυπομονώ να ξεκινήσω τα καθήκοντά μου.

Η Καρολίνα εργάζεται ως μοντέλο, ενώ σπουδάζει μεταπτυχιακό στη Διοίκησηκαι θα ήθελε να συνεχίσει τις σπουδές της με διδακτορικό. Είναι επίσηςπολύ αφοσιωμένη στην εθελοντική εργασία με την οποία ασχολείται,παρακινώντας και άλλα άτομα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της.

Πράγματι, στα πλαίσια του φιλανθρωπικού έργου που έπρεπε να αναδείξει στο fast track του διαγωνισμού Beauty with a Purpose, η Καρολίνα περιέγραψε τιςδραστηριότητες στις οποίες συμμετέχει κάθε εβδομάδα στην πόλη της τοΛότζ.

Πρόκειται για μία δράση που προσφέρει συνεχή βοήθεια σε άστεγουςπου βρίσκονται σε κρίση, καθώς επίσης ευαισθητοποιεί το κοινωνικό σύνολογια αυτό το πρόβλημα  καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό. ΚάθεΚυριακή παρέχουν ζεστά γεύματα, πακέτα τροφίμων, ποτά, ρούχα, μάσκες,νομικές συμβουλές και επαγγελματική ιατρική υποστήριξη σε σχεδόν 300άτομα που έχουν ανάγκη στη πόλη της.

Η Άννα Παυλίδου Σταρ Ελλάς 2021 δεν παρέλειψε να στείλει τις ολόκαρδεςευχές της σε όλες τις διαγωνιζόμενες με τις οποίες κατά τη περίοδο τηςπροετοιμασίας τους επικοινωνούσε καθημερινά μαζί τους,  καθώς και νασυγχαρεί τη Μις Πολωνία για τη νίκη της με την ευχή να συναντηθούνσύντομα από κοντά και να συνεργαστούν για το κοινό καλό της γειτονικήςμας χώρας.

Νεότερα Άρθρα

Madonna: «Σφάζει με το γάντι» τους θαυμαστές που της έκαναν μήνυση για την καθυστερημένη έναρξη της συναυλίας

HerNews ka

Έγκυος η Σκάρλετ Γιόχανσον – Το κρατούσε μυστικό

Her News

Selena Gomez: “Tο παρελθόν και τα λάθη μου είναι αυτά που με οδηγούν στην κατάθλιψη”

HerNewskl