HerNews.gr
Fitness

Κυτταρίτιδα: Ποιες τροφές την αντιμετωπίζουν!

Η κυτταρίτιδα είναι γένους θηλυκού αφού οι ανατομικές και δομικές αλλαγές στον συνδετικό και λιπώδη ιστό των γυναικών θεωρούνται οι κύριοι παράγοντες εμφάνισης της.

Ο καθιστικός τρόπος ζωής παίζει παρόμοιο ρόλο. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας αυξάνει τη σοβαρότητα της κυτταρίτιδας. Επίσης, η κατανάλωση αλκοόλ διεγείρει τη λιπογένεση και προκαλεί αφυδάτωση του σώματος. 

Υπάρχουν όμως τροφές που αντιμετωπίζουν την κυτταρίτιδά και δεν πρέπει να τις ξεχνάμε. 

Φρούτα

Τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C είναι τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, το ακτινίδιο, οι φράουλες, οι κόκκινες πιπεριές, το μπρόκολο κ.α. Μην τα τρώτε όμως μόνο ως επιδόρπιο. Μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στα πιάτα που ετοιμάζετε, είτε είναι σαλάτες είτε είναι κυρίως πιάτο. Ιδιαίτερα ωφέλιμα φρούτα είναι τα πορτοκάλια, οι φράουλες, τα μήλα, τα βατόμουρα, τα ροδάκινα και τα βερίκοκα.

Νερό 

Ο μεγαλύτερος διαλύτης για την κυτταρίτιδα είναι χωρίς καμία αμφιβολία το νερό. Δεν είναι μόνο ευεργετικό στοιχείο για να ζήσουμε αλλά είναι ικανό να… τα βάλει και με τον εφιάλτη της κυτταρίτιδας.

Γι’ αυτόν τον λόγο συνιστάται καθημερινά να πίνουμε 2 λίτρα νερό ώστε να αποφευχθεί η κατακράτηση υγρών.

Πάντως, δε θα πρέπει να ξεχνάς πως ο εκρηκτικός συνδυασμός γυμναστικής και ισορροπημένης διατροφής είναι και ο ιδανικότερος τόσο για την απώλεια βάρους. Χρειάζεστε τουλάχιστον 6 ποτήρια υγρών κάθε μέρα.

Νεότερα Άρθρα

Βότανα: Το ήξερες ότι η ρίγανη έχει μαγικές ιδιότητες;

Her News

Οι διαφορές ανάμεσα στις πιλάτες & τη γιόγκα: Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς;

HerNews ka

Γιατί ο χορός είναι το καλύτερο είδος γυμναστικής

Her News