HerNews.gr
Ψυχολογία

5 λεπτά ευτυχίας: Μικρές καθημερινές πράξεις που θα σε ανεβάσουν ψυχολογικά

happy

Η ευτυχία δεν είναι μία μόνιμη κατάσταση αλλά μία επιλογή την οποία καλούμαστε να φροντίζουμε με καθημερινές πράξεις..

Ήξερες ότι με μόνο 5 λεπτά, μπορείς να νιώσεις την ευτυχία μέσα σου; Και όμως , υπάρχουν κάποιες μικρές  καθημερινές πράξεις – συνήθειες που μπορούν να σε κάνουν έστω και για λίγο , να νιώσεις ευτυχισμένη. Πάμε να δούμε ποιες είναι αυτές: 

Μίλα με όσους αγαπάς

Φιλική υπενθύμιση για να κάνεις check in στους φίλους σου. Στείλε ένα αστείο meme ή ένα μήνυμα “Μου λείπεις, ας βρεθούμε κάποια στιγμή σύντομα”. Δεν χρειάζονται πολλά για να δείξεις σε κάποιον ότι τον σκέφτεσαι. Αυτή η πρακτική ενσυνειδητότητας όχι μόνο θα σε κρατάει σε επαφή με τον στενό σου κύκλο, αλλά θα μπορείς να εκπέμπεις θετική ενέργεια. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστείς τα συναισθήματα σου και να υπενθυμίζεις στους αγαπημένους σου ότι τους νοιάζεσαι.

happy

Χόρεψε για λίγο

Ο χορός είναι απλά απελευθερωτικός αν αφήσεις όλες τις αναστολές σου. Μόλις γυρίσεις στο σπίτι από την εργασία σου, βάλε το αγαπημένο σου τραγούδι και χόρεψε. Δεν σε βλέπει κανείς, δεν σε ακούει κανείς. Είσαι μόνο εσύ και το αγαπημένο σου ανεβαστικό τραγούδι. Απελευθερώσου και νιώσε ευτυχισμένη! 

Self care forever 

Βάλε την αγαπημένη σου μάσκα προσώπου να λειτουργήσει για μια γρήγορη θεραπεία περιποίησης στο σπίτι. Εάν θέλεις να προσθέσετε μερικά ακόμη λεπτά ενώ κάνεις μάσκα, μπορείς να ρίξεις στο παιχνίδι και τα eye patches. Θα σε κάνει να νιώσεις αυτή την ενυδάτωση που θα σου δημιουργήσει αυτά τα χαρούμενα vibes. Πάντα μια περιποίηση μας ανεβάζει.

happy

Αιθέρια έλαια

Πάρε προσεκτικά μια μυρωδιά από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και χρησιμοποίησε το είτε στο ντουζ είτε στον χώρο του σπιτιού σου. Fact: Η λεβάντα ως έλαιο θα επιτρέψει ένα ξεκίνημα της ημέρας χωρίς ένταση για αυτό που σε περιμένει, ενώ η μυρωδιά του δεντρολίβανου θα βοηθήσει τη μνήμη σου για την υπόλοιπη ημέρα.

Νεότερα Άρθρα

Τρόποι για να περάσετε μια ξεκούραστη Κυριακή

Her News

Τρόποι σκέψης που δε βοηθούν την ψυχολογία μας

Her News b

”Οι άλλοι να είναι καλά, εμείς θα τη βρούμε την άκρη”. Γιατί υπάρχει αυτό το φαινόμενο;

Her News