HerNews.gr
Beauty

Καλλυντικά: Ποια είναι η διάρκεια ζωής τους;

makeup

Τα καλλυντικά χαλάνε με το πέρασμα του χρόνου, όσο κάθονται στο μπάνιο ή στο μπουντουάρ σου, ακόμα κι αν δεν είναι ανοιγμένα..

Πως λοιπόν θα μάθεις τον χρόνο ζωής τους; Με αυτά τα μικρά tips θα δεις πότε θα πρέπει να πετάξεις τα καλλυντικά σου.. από το make up, μέχρι τα skincare προιόντα, μέχρι και τα αρώματα.. 

Ημερομηνία Λήξης

Δες την ημερομηνία λήξης τους κοιτώντας το ανοιγμένο βαζάκι που έχουν σχεδόν όλα στο πίσω μέρος τους. Ο αριθμός που αναγράφεται δείχνει τους μήνες ζωής του προϊόντος μετά το άνοιγμα.

makeup

Ο κανόνας των 2 χρόνων 

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να τα πετάς αν έχουν περάσει 2 χρόνια από την αγορά τους, είτε είναι ανοιγμένα είτε όχι (αφορά κυρίως τα skincare προϊόντα).

Sniff Test 

Αν δεν θυμάσαι πότε αγόρασες κάποιο προϊόν γιατί έχει περάσει καιρός (λογικό), κάνε το λεγόμενο sniff test: Μύρισέ το και παρατήρησε το χρώμα και την υφή του. Αν διαπιστώσεις οποιαδήποτε αλλοίωση ή κάτι σου φανεί περίεργο, καλό είναι να το πετάξεις. Αυτό ισχύει ακόμα κι αν είναι σχετικά καινούριο. Αυτό αφορά και πάλι κυρίως skincare προϊόντα και προϊόντα σε μορφή υγρού- κρέμας. Όπως σέρουμ, λάδια, σαμπουάν-conditioner, αφρούς και τζελ, κρεμώδη ρουζ και άλλα προϊόντα μακιγιάζ με αντίστοιχη υφή. 

Μπάνιο = λιγότερος χρόνος ζωής

Αν χώρος φύλαξής τους είναι το μπάνιο, όπου αναπτύσσονται συνήθως υψηλές θερμοκρασίες αλλά και υγρασία, ο χρόνος ζωής τους μειώνεται ακόμα περισσότερο.

makeup

Προστασία.. για τα μάτια

Τα καλλυντικά που αφορούν τα μάτια (κρέμες και σέρουμ ματιών, μάσκαρα, σκιές, μολύβια ματιών) πρέπει να ανανεώνονται συχνά. Αυτό διότι έρχονται σε επαφή με μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του προσώπου ενώ μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν μολύνσεις στο μάτι. Ξύνε συχνά τα μολύβια σου! Ενώ αν δεις ότι η μάσκαρα έχει ξεραθεί και το χρώμα δεν απλώνεται εύκολα, πέταξέ την αμέσως.

Αρώματα.. χωρίς άρωμα 

Τα αρώματα δεν λήγουν τυπικά, όμως μετά από χρόνια αλλοιώνεται η μυρωδιά τους.

Νεότερα Άρθρα

Πούδρα καθαρισμού: Πώς συμβάλλει στον καθαρισμό της επιδερμίδας μας;

HerNewskl

Δούκισσα Νομικού: Το κομψό μανικιούρ που υιοθέτησε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2023

HerNewskl

Κλέλια Ανδριολάτου: Έκανε το πιο girly beauty look

HerNewskl