HerNews.gr
Μόδα

Η τάση του Κορσέ: Το σαγηνευτικό ρούχο που επανέφερε το Bridgerton

κορσες

Όλοι υποκύψαμε στη σαγηνευτική πλοκή και την εκπληκτική ενδυματολογία της σειράς Bridgerton του Netflix, που βασίστηκε στην .. ρομαντική εποχή του κορσέ.

Μετά την παρακολούθηση της σειράς , όλες αναρωτηθήκαμε:  « είναι οι κορσέδες ξανά στην μόδα;». Αναμφίβολα, η  σειρά ου Netflix φαίνεται να είναι υπεύθυνη για την εξέγερση του ρομαντισμού και του βασικού στυλ της Regency. Αλλά και στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, είδαμε αμέτρητες εμφανίσεις με κορσέ. Γεγονός που μας έκανε να επιστρέψουμε σε αυτές τις αριστοκρατικές εποχές.

Τι είναι ο κορσές; 

Ο κορσές, αυτό το άκαμπτο ρούχο που δένει σφιχτά και διαμορφώνει τον κορμό, έχει αμφιλεγόμενη ιστορία. Κι ενώ κάποια στιγμή χαρακτηρίστηκε εργαλείο βασανισμού των γυναικών, οι μελετητές της μόδας διαφωνούν.

κορσες

Η ιστορία του κορσέ

Κορσέ φορούσαν οι γυναίκες -και μερικές φορές οι άνδρες- στον Δυτικό κόσμο. Αυτό γινόταν  από τις αρχές του 16ου έως τις αρχές του 20ου αιώνα. Ωστόσο ανάλογα ενδύματα υπήρχαν ήδη από το 1600 π.Χ. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα στενό, αμάνικο ρούχο εξελίχθηκε σε εσώρουχο ενισχυμένο με μπανέλες που εφάρμοζε στα πλευρά, συμπιέζοντάς τα ώστε να σμιλεύεται ο κορμός και η μέση. Το σχήμα του εξελίχθηκε και αυτό κατά τη διάρκεια των 400 χρόνων χρήσης του, άλλοτε καλύπτοντας μόνο τη μέση και άλλοτε φτάνοντας μέχρι τους γοφούς. Δημιουργώντας ξεχωριστές σιλουέτες από τη μορφή κλεψύδρας που ήταν δημοφιλής τον 19ο αιώνα μέχρι το στυλ «S» στις αρχές του 20ου. Σε όλη αυτή τη μακρά περίοδο της κυριαρχίας του κορσέ δεν έλειψαν οι συζητήσεις για τη ζημιά που προκαλούσε στην υγεία των γυναικών. Ειδικά κατά τον 19ο αιώνα, όταν ήταν εξαιρετικά δημοφιλής. 

korses

Ο κορσές σήμερα

Η Donatella Versace κατάφερε να δώσει στον κορσέ την πιο σύγχρονη εκδοχή του! Όσον αφορά το styling, είναι εύκολο να το διαμορφώσεις για ένα daywear look. Με ένα φαρδύ παντελόνι, μια τάση που θεωρείται “στοίχημα” ή να το μετατρέψεις σε πιο τολμηρή εμφάνιση με μια mini φούστα.  Τέλος, ο κορσές μπορεί είτε να φορεθεί μόνος του είτε να τοποθετηθεί πάνω από άλλα ρούχα. Καθιστώντας τον ένα ευέλικτο βασικό στοιχείο της γκαρνταρόμπας μας.

Νεότερα Άρθρα

Street style: Τα πιο in styling tips που αλιεύσαμε απο το Instagram

Her News

Jennifer Lopez: Έκλεψε τις εντυπώσεις δίπλα στον Ben Affleck

HerNewskl

Kim Kardashian: Διοχετεύει την Britney Spears με αστραφτερό κορμάκι για το Swarovski x Skims

HerNews ka