HerNews.gr
Beauty

Top 3 tips για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου .. χωρίς δάκρυα

brush

Παλεύεις κάθε φορά να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου; 

Αν είσαι και εσύ μια από εμάς, που το ξεμπέρδεμα των μαλλιών σου αποτελεί μαρτύριο, τότε οι παρακάτω συμβουλές θα σου χρειαστούν. Ονειρεύεσαι να βγαίνεις από το μπάνιο και να χτενίζεις όμορφα και ήρεμα τα μαλλιά σου όπως στις ταινίες; Αυτό όμως παραμένει ένα όνειρο; Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα θα δεις ότι θα μπορείς να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου χωρίς πόνο!

Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας όσο έχουν μαλακτική

Ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε την απώλεια πολλών τριχών είναι να τα ξεμπερδέψετε στο ντους, μετά την εφαρμογή του conditioner. Απλά περάστε μια μεγάλη οδοντωτή χτένα μέσα από το κάτω μισό τμήμα των μαλλιών, για να απομακρύνετε εύκολα όλους τους κόμπους.

brush

Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας όταν είναι νωπά

Χάνετε πολλά μαλλιά με το βούρτσισμα; Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή χτενίζεστε μόλις βγείτε από το ντους. Τα μαλλιά σας είναι ευαίσθητα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο όταν είναι βρεγμένα. Επομένως, καλό είναι να περιμένετε έως ότου τα μαλλιά σας είναι περίπου κατά 70% στεγνά, προτού τα ξεμπερδέψετε.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή βούρτσα

Για να μη χάνετε ολόκληρες τούφες όταν χτενίζεστε, χρειάζεστε την κατάλληλη βούρτσα μαλλιών. Όπως θα έχετε παρατηρήσει σε διάφορα καταστήματα με είδη περιποίησης, τα τελευταία χρόνια διατίθενται στο εμπόριο ειδικές, πλαστικές βούρτσες ξεμπερδέματος που θα σας χαρίσουν απαλά μαλλιά χωρίς να βρείτε ούτε μία τρίχα στο πάτωμα του μπάνιου σας.

Και αφού τα ξεμπερδέψεις.. κρατήσε τα λαμπερά με τα παρακάτω tips:

Πλέξτε ελαφρά τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου

Μην αφήνετε ελευθέρα τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πλέξτε τα ελαφρά, για να αποφύγετε τη δημιουργία κόμπων και κατά επέκταση το έντονο χτένισμα / ξεμπέρδεμα το επόμενο πρωί. 

brush

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με λάδια

Τα λάδια αποτελούν απαραίτητα προϊόντα περιποίησης για τα μαλλιά, διότι αναπληρώνουν την υγρασία που χάνεται από το λούσιμο και το styling. Εφαρμόστε τα στο τριχωτό της κεφαλής σας, κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις – μασάζ για να ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να παραμένουν υγιή και λαμπερά.

Μη λούζεστε καθημερινά

Το υπερβολικά συχνό λούσιμο επηρεάζει την έκκριση και την ισορροπία των φυσικών ελαίων του τριχωτού της κεφαλής, και δε τα αφήνει να απλωθούν μέχρι τις άκρες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αφυδάτωση της τρίχας, το φριζάρισμα, ακόμα και την τριχόπτωση. Για να έχετε λαμπερά και υγιή μαλλιά, θα πρέπει να λούζεστε κάθε 2-3 μέρες.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Βούτυρο καριτέ: Όλοι οι λόγοι για να μπει στην ρουτίνα ομορφιάς σου

Her News

3 εύκολοι τρόποι για να διώξουμε μακριά τους μαύρους κύκλους

Her News b

Κρέμες ματιών vs gel ματιών: Ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Her News