HerNews.gr
Beauty

Κρέμες ματιών vs gel ματιών: Ποια πρέπει να χρησιμοποιήσετε;

Μεταξύ όλων των επιλογών θεραπείας ματιών, οι πιο κοινές είναι οι κρέμες ματιών και τα τζελ ματιών. Η τυπική συμβουλή για την επιλογή κρέμας ή τζελ εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος σας, αλλά αυτή δεν είναι η μοναδική προσέγγιση. Θα εξηγήσουμε τις διαφορές μεταξύ της κρέμας ματιών και των τζελ ματιών και θα μοιραστούμε μαζί σας γιατί μπορεί να τα πάτε καλά με το ένα ή το άλλο.

Κρέμες ματιών vs gel ματιών

Η κύρια διαφορά μεταξύ της κρέμας ματιών και των τζελ είναι η υφή! Οι κρέμες ματιών τείνουν να έχουν πιο παχύρρευστη και πιο πλούσια αίσθηση. Από την άλλη η πιο λεπτή υφή των τζελ ματιών είναι ελαφριά, αναζωογονητική και πιο μεταξένια.

Τόσο οι κρέμες ματιών, όσο και τα τζελ ματιών θα πρέπει να περιέχουν τον ίδιο τύπο βασικών αντιγηραντικών συστατικών. Είναι συγκεκριμένα συστατικά που χρειάζονται όλοι οι τύποι δέρματος για την αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης.

Επίσης οι κρέμες ματιών και τα τζελ ματιών μπορούν να βελτιώσουν το πρήξιμο, τους μαύρους κύκλους, τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και την απώλεια σφριγηλότητας. Και τα δύο μπορούν επίσης να εφαρμοστούν στην περιοχή του κάτω φρυδιού ή των βλεφάρων, αλλά προσέξτε να αποφύγετε να μπει το προϊόν στο ίδιο το μάτι. Επιλέξτε είτε τζελ, είτε κρέμα ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις.

Όσο μεγαλώνουμε, το δέρμα γύρω από τα μάτια μας τείνει να γίνεται πιο ξηρό από το δέρμα στο υπόλοιπο πρόσωπο.

Έτσι, ακόμα κι αν έχετε λιπαρό ή μικτό δέρμα, η περιοχή των ματιών σας είναι πιο πιθανό να είναι ξηρή. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα ματιών εάν προτιμάτε μια κρεμώδη υφή.  

Τα τζελ ματιών είναι υπέροχα το πρωί για να λειαίνουν, να αναζωογονούν και να βοηθούν στη μείωση του πρηξίματος. Η ελαφριά, μεταξένια υφή των περισσότερων τζελ λειτουργεί καλά και κάτω από το μακιγιάζ. Οι πλούσιες κρέμες ματιών μπορούν να προκαλέσουν το concealer να τσακίσει σε γραμμές και να μειώσει το χρόνο χρήσης του eyeliner.

Οι κρέμες ματιών χρησιμοποιούνται καλύτερα τη νύχτα, όταν μπορείτε να εφαρμόσετε ένα παχύ στρώμα για να μείνει, ενώ κοιμάστε. Αν διαπιστώσετε ότι χρειάζεστε κρέμα ματιών και κατά τη διάρκεια της ημέρας, το κόλπο είναι να απλώσετε μόνο ένα λεπτό στρώμα. Απλά αφήστε το να απορροφηθεί πριν εφαρμόσετε αντηλιακό και μακιγιάζ.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Selena Gomez: Aποκάλυψε το αγαπημένο της serum!

HerNewskl

“Polly Pocket” Nails: Το νέο trend που μας κάνει να νοσταλγούμε τα παιδικά μας χρόνια & είναι πιο fun από ποτε!

HerNews ka

Τρόποι για να αντιμετωπίσεις τον ερεθισμό μετά το ξύρισμα

Her News