HerNews.gr
Beauty

Skincare Layering: Τι είναι και που μας ωφελεί;

skincare

Το Layering είναι ένας γενικός όρος περιποίησης δέρματος που υπάρχει εδώ και καιρό, αλλά τι σημαίνει για τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας; Εδώ έχουμε όλα όσα μπορεί να αναρωτιέστε για το skincare layering.

Το layering ουσιαστικά είναι η προσθήκη στρώσεων προϊόντων περιποίησης δέρματος με συγκεκριμένη σειρά εφαρμογής. Μπορεί επίσης να σημαίνει την εφαρμογή του ίδιου προϊόντος πολλές φορές όμως, οπότε μάλλον αναρωτιέστε – πώς, πότε και γιατί;

skincare

Κανόνας του skincare layering 

Ο εμπειρικός κανόνας είναι ότι το πιο λεπτό προϊόν πρέπει να εφαρμόζεται πρώτα. Αυτό συμβαίνει επειδή προϊόντα όπως το αιθέριο νερό, οι αμπούλες και τα ενισχυτικά είναι συνήθως πιο ελαφριά σε συνοχή με υψηλότερη συγκέντρωση ενεργών ιδιοτήτων. Έχουν μικρότερη μοριακή δομή, που σημαίνει ότι μπορούν να διεισδύσουν πιο βαθιά στο δέρμα πιο εύκολα. Είναι ως επί το πλείστον με βάση το νερό που σημαίνει ότι άλλα προϊόντα μπορούν να περάσουν από αυτά. Οι θρεπτικές κρέμες και τα έλαια πρέπει να εφαρμόζονται τελευταία γιατί κλειδώνουν όλα τα ενεργά συστατικά που έχουν εφαρμοστεί εκ των προτέρων. Περιμένετε λίγο μεταξύ κάθε εφαρμογής, ώστε το προϊόν να έχει την ευκαιρία να “βυθιστεί” στο δέρμα.

skincare

Ας δούμε ένα παράδειγμα μιας skincare ρουτίνας με layering 

Ξεκινάτε από τις πιο λεπτόρρευστες συνθέσεις και προχωράτε προς τις πιο παχύρρευστες. Για παράδειγμα, βάλτε πρώτα κάποιο ενυδατικό νερό (water essence), μετά τα boosters ή τους ορούς και ύστερα την ενυδατική/αντιρυτιδική κρέμα.

Μετά την ενυδατική, εφαρμόζετε το έλαιο. Το έλαιο μπορεί να διαπεράσει την κρέμα, όχι όμως το αντίθετο.

Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ένα προϊόν και ύστερα προχωράτε στην επόμενη εφαρμογή.

Το πρωϊ δεν ξεχνάτε το αντηλιακό. Είναι το τελευταίο βήμα που σφραγίζει στην επιδερμίδα όλα τα συστατικά που της προσφέρατε και την προστατεύει από τον ήλιο.

Αφήνετε τις συνθέσεις με ρετινόλη ή με ρετινοειδή για το βράδυ. Οι δερματολόγοι συστήνουν να τη χρησιμοποιείτε μετά το serum και την ενυδατική κρέμα. Η τελευταία επιτρέπει τη διείσδυση της ρετινόλης με λιγότερους μικροερεθισμούς.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Christina Aguilera: Μας έδωσε το απόλυτο inspo για ένα glossy look!

HerNewskl

Khloe Kardashian: Πώς να αποκτήσετε το Pamela’s updo;

HerNewskl

Irina Shayk: Tόλμησε το πιο σέξι wet hair look και είναι must για τις καλοκαιρινές διακοπές

HerNewskl