HerNews.gr
Μόδα

Thrift Shops: Πως να φροντίσω τα vintage μεταχειρισμένα ρούχα;

thrift

Τα thrift shops, αποτελούν μια μεγάλη τάση που ήρθε πριν από  χρόνια από την Αμερική.

Με τον όρο thrift shops εννοούμε τα καταστήματα μεταχειρισμένων ειδών ή αλλιώς αντικείμενα δεύτερου χεριού. Τα τελευταία δύο χρόνια το σκηνικό άλλαξε δραστικά, τα καταστήματα όχι μόνο πληθαίνουν αλλά μπορείς να διακρίνεις και την αποδοχή του κόσμου.

thrift

Τα μεταχειρισμένα ρούχα μπορεί να είναι μια ανεκτίμητη πηγή μόδας. Πολλοί τα επιλέγουν καθώς είναι πιο οικονομικά. Άλλοι όμως τα επιλέγουν για οικολογικούς λόγους, καθώς δεν θέλουν να εμπλέκονται με το fast fashion.

Με την κατάλληλη φροντίδα, τα vintage και μεταχειρισμένα ρούχα μπορούν να είναι η απάντηση σε όλες τις ανάγκες της γκαρνταρόμπας σας. Δείτε πώς μπορείτε να καθαρίσετε σε βάθος, να απολυμάνετε και να στεγνώσετε τα ρούχα που σας έρχονται, βήμα προς βήμα:

thrift

  1. Εάν το κομμάτι έχει ορατή ετικέτα φροντίδας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες προσεκτικά, φροντίζοντας να μην καταστρέψετε το νέο σας εύρημα. Τα περισσότερα βαμβακερά, ανθεκτικά λευκά είδη και συνθετικοί πολυεστέρες ή νάιλον αντέχουν στο πλυντήριο, ενώ άλλα υφάσματα όπως το μετάξι απαιτούν είτε πλύσιμο στο χέρι είτε επαγγελματικό καθαρισμό.
  2. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ετικέτα φροντίδας δεν θα βρίσκεται πουθενά (καθώς δεν κυκλοφόρησαν μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1970) ή θα είναι δυσανάγνωστη (το πλύσιμο μπορεί να ξεθωριάζει τη γραφή με την πάροδο του χρόνου). Όταν αντιμετωπίζετε ένα vintage ρούχο που δεν έχει οδηγίες για το πώς να το καθαρίσετε σωστά, ένα πιο ασφαλές σχέδιο Β είναι να πλένετε στο χέρι με φυσικά απορρυπαντικά και καθαριστικά λεκέδων.
  3. Γεμίστε μια λεκάνη ή τον νεροχύτη με ζεστό νερό. Προσθέστε το σαπούνι και το ξύδι και στη συνέχεια μουλιάστε σιγά σιγά ολόκληρο το ρούχο σας. Καθαρίστε στο κομμάτι σας σαν να κάνετε έναν ωραίο βαθύ καθαρισμό. Όπως και όταν λούζετε τα μαλλιά σας. Όταν τελειώσετε, πιέστε την περίσσεια του νερού και συνεχίστε τον κύκλο έως ότου το νερό είναι καθαρό. Όπως και με το πλύσιμο στο πλυντήριο, αποφύγετε να χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο και στεγνώνετε τα ρούχα φυσικά.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Το fashion item που φόρεσε με έμπνευση από τον οίκο Versace

HerNewskl

Viktor & Rolf: Τα φορέματα Optical illusion στην εβδομάδα μόδας στο Παρίσι, αψηφούν τη βαρύτητα!

HerNews ka

Pool Sliders: Βρήκαμε τα παπούτσια που θα φορεθούν τον Αύγουστο

HerNewskl