HerNews.gr
Ελλάδα

Θλίψη για τον Αντώνη Σύκαρη: Άφησε την τελευταία του πνοή στα Ιμαλάια ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης

sykaris

Θλίψη για τον Αντώνη Σύκαρη. Ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης, άφησε την τελευταία του πνοή ενώ κατέβαινε το βουνό Νταουλαγκίρι, που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Ο ορειβάτης Αντώνης Σύκαρης ένιωσε αδιαθεσία ενώ κατέβαινε το βουνό, κι “έφυγε” σε ύψος 7.400μ, σύμφωνα με ανάρτηση. Μαζί με τον οδηγό του Dawa Sherpa ο οποίος, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες αναμένει τα σωστικά συνεργεία, σκαρφάλωσαν το βουνό ύψους 8.167μ, τη Δευτέρα.

sykaris

Σύμφωνα με τη σελίδα του  στο Facebook, “Δυστυχώς συνέβη ό, τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου.”

Ο Αντώνης Σύκαρης είχε κάνει μια ακόμα ανάρτηση πριν το τραγικό γεγονός, για την κατάκτηση της κορυφής:

“Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή: Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του. Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του. Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο. Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου. Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!! Ο “πα” είναι στην κορυφή!!! Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!! Σας αγαπώ όλους!”

sykaris

Σημαντικές πληροφοριές για τον διάσημο ορειβάτη Αντώνη Σύκαρη:

Γεννημένος τον Μάιο του 1962 , είχε δημιουργήσει μια όμορφη οικογένεια με τη σύζυγό του, Καλλιόπη Κονή. Η δεύτερη γενιά αποτελείται από την Βιολέτα και τον Γιάννη, ενώ η αρχή της τρίτης γενιάς έχει γίνει με μια εγγονή, την Ίριδα. Ο Αντώνης Συκάρης ήταν ο μοναδικός Ελληνας που έχει σκαρφαλώσει 5 από τις 14 οκτάρες κορυφές της γης του κορυφαίου ορειβατικού project Grand slam:

  • Everest 8.848m
  • Kangchenjunga 8.586m
  • Manaslu 8.163m
  • Lhotse 8.516m
  • Annapurna 8.091m

Ακόμα, ο Αντώνης Σύκαρης συμμετείχε ως μοναδικός Έλληνας, στην διεθνή χειμερινή αποστολή 2020/21 στο Κ2, 8.611m (7.450μ).

Πηγή Φωτογραφιών: https://antonissykaris.gr/el/

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Καφές από… χρυσάφι!

Her News b

Μαίρη Χρονοπούλου: Η τελευταία της επιθυμία – Το μνημείο & η επιγραφή

HerNews ka

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οδήγησε αυτοκίνητο υδρογόνου στην Κοζάνη (Βίντεο)

HerNews ka