HerNews.gr
Σχέσεις

Αυτή η συνήθεια πριν τον ύπνο καταστρέφει τη σχέση σας & δεν είναι το κακό σεξ

Η νυχτερινή σας ρουτίνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούσε να είναι θανατηφόρα — τουλάχιστον για την ερωτική σας ζωή. Γνωστή ως «παράλληλο scrolling», η συνήθεια να χαζεύετε στο τηλέφωνό σας ενώ βρίσκεστε δίπλα στον σύντροφό σας μπορεί να είναι “θανατική ποινή” για τη σχέση σας, λένε οι ειδικοί.

«Βασικά μειώνεις τις πιθανότητες οικειότητας και στοργής ή απλώς γενικά την αλληλεπίδραση με τον σύντροφό σου», είπε στην HuffPost η Tracy Ross, θεραπεύτρια ζευγαριών και οικογένειας.

«Η σύνδεση είναι κρίσιμη για μια δυνατή σχέση – και πρέπει να συμβαίνει τακτικά, χωρίς αποτυχία, για να ευδοκιμήσει ένα ζευγάρι».Το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι μπορεί να είναι μια στιγμή για να συνδεθείτε ο ένας με τον άλλο – κάτι που η Ross λέει ότι πολλά ζευγάρια στερούνται. Οι πελάτες της συχνά παραπονιούνται ότι το άλλο άτομο είναι «συνεχώς στο τηλέφωνό του» ή φαίνεται «αποσπασμένο», καθιστώντας δύσκολο να κρατήσουν την προσοχή τους και, με τη σειρά τους, μπορεί να δημιουργήσει «περισσότερη αποξένωση».

«Ενώ η ανάγκη για χαλάρωση στο τέλος της ημέρας είναι απολύτως κατανοητή, είναι δύσκολο να αρνηθεί κανείς τη ζημιά που μπορεί να κάνει σε μια σχέση», είπε.

Ωστόσο, η ψυχοθεραπεύτρια Aimee Hartstein, η οποία εδρεύει στη Νέα Υόρκη, είπε στο πρακτορείο ότι μπορεί να μην είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε τα ζευγάρια να αποσυνδέονται εντελώς από την πρίζα για όλο το βράδυ.Ζευγάρι Millennial στο κρεβάτι, γυρισμένο ο ένας από τον άλλο, βυθισμένοι στα smartphone τους«Είτε σας αρέσει είτε όχι, τα τηλέφωνά μας είναι εδώ για να μείνουν και είναι ένα ασυνήθιστο ζευγάρι που θα τα αφήσει μακριά για όλη τη νύχτα», εξήγησε.

«Είναι ένας τρόπος που οι άνθρωποι μαθαίνουν τα νέα τους, μιλούν με φίλους και ψυχαγωγούνται. Αν ένα ζευγάρι είναι ευτυχισμένο στη σχέση, μάλλον δεν είναι πρόβλημα».

H Ross συνέστησε να ρωτήσετε σχετικά με τη χρήση του τηλεφώνου, ίσως ρωτώντας τον άλλον εάν θέλουν να «βρουν κάτι να κάνουν μαζί» για να ξεφύγουν από την οθόνη.

«Ρωτήστε τον εαυτό σας αν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνο για να αποφύγετε τον σύντροφό σας — και αν ναι, τι μπορεί να είναι αυτό;», πρόσθεσε σημειώνοντας ότι οι οθόνες χρησιμοποιούνται μερικές φορές ως τακτική αποφυγής. «Οι συνήθειες τείνουν να μένουν, και αν δεν προσπαθήσουμε ενεργά να τις αλλάξουμε, επιμένουν».Εάν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας μπορεί να παραβιάζει τον ποιοτικό χρόνο, ωστόσο, οι ειδικοί συνιστούν να θέσετε όρια, όπως να μην υπάρχουν τηλέφωνα στο δείπνο ή να αφιερώνετε μια μέρα στην εβδομάδα χωρίς οθόνες.

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, δοκιμάστε το «παράλληλο παιχνίδι», την πράξη της εμπλοκής σε ό,τι βλέπει ο άλλος στην οθόνη του, είτε πρόκειται για ζωντανή ροή βιντεοπαιχνιδιού είτε για ροή TikTok.

«Συχνά οι άνθρωποι κάνουν καλύτερο scrolling στο κρεβάτι τους τη νύχτα όταν μοιράζονται αυτό που κάνουν», εξήγησε ο Hartstein.

«Αν διαβάζετε ο ένας στον άλλο κομμάτια από τις ειδήσεις ή δείχνετε ο ένας στον άλλο αστεία meme για κατοικίδια, τότε συνεχίζετε να κάνετε scrolling αλλά και να συνδέεστε ο ένας με τον άλλον. Αυτός είναι ο στόχος».

Τι είναι το micro-cheating και πώς να το αντιμετωπίσετε;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέσεις: 5 λάθη που κάνεις στην επικοινωνία

Her News b

Σχέσεις: Πως να του δείξω ότι μου αρέσει πραγματικά;

Her News b

Έρωτας με διαφορά ηλικίας

Her News b