HerNews.gr
Beauty

Τι να κάνετε αν λαδώνουν τα μαλλιά σας

Τα λιπαρά μαλλιά σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο αλλά αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα πείτε αντίο στην έντονη λιπαρότητα.

Αν έχετε λιπαρά μαλλιά, δοκιμάστε κάποιες απλές λύσεις που μπορούν να τα «ζωντανέψουν»!

Καταρχάς, μην ακουμπάτε τα μαλλιά σας αμήχανα καθώς αυτό θα αποτρέψει τη μεταφορά λιπαρότητας από τα χέρια σας.
Μην ξεχνάτε να Χρησιμοποιείτε μαλακτική μαλλιών αλλά μόνο στις άκρες και όχι στη ρίζα ξεπλένοντας πάντα πολύ καλά με χλιαρό νερό.

Επίσης, τo conditioner ενυδατώνει τα μαλλιά και τα βοηθάει να μην «φριζάρουν» μετά το λούσιμο. Επειδή, όμως, η επιδερμίδα μας έχει ήδη τα δικά της φυσικά έλαια, προτιμήστε να το εφαρμόζετε μόνο στις άκρες και όχι στην κορυφή και τις ρίζες όπου συσσωρεύεται το σμήγμα.

Όταν στεγνώνετε πολύ καλά τα μαλλιά σας με κατεύθυνση από κάτω προς τα πάνω και προς τη ρίζα, αποφεύγοντας τη χρήση ζεστού αέρα γιατί αυξάνει τη σμηγματόρροια.
Δοκιμάστε το τελευταίο ξέβγαλμα όταν λούζεστε να το κάνετε με εντελώς κρύο νερό, ένα trick που κλείνει τους πόρους και βοηθά σημαντικά στην καταπολέμηση της λιπαρότητας.

Τελευταίο tip, ακόμα και εάν εφαρμόζετε ήδη όλα τα παραπάνω, από μόνα τους δεν αρκούν. Τα μαλλιά, όπως και το πρόσωπο, εκκρίνουν, ρύπους και λιπαρές ουσίες ενώ κοιμόμαστε, δηλαδή πάνω στην μαξιλαροθήκη! 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ιωάννα Τούνη: Υιοθέτησε το gold makeup look για να τονίσει τα μάτια της

HerNewskl

Body butter: Η ενυδατική κρέμα που χρειάζεστε μετά το καλοκαίρι!

HerNewskl

U Cut: Το it κούρεμα για όσες θέλουν να χαρίσουν όγκο στα μαλλιά τους

HerNewskl