HerNews.gr
Health

Αρχαία Ελληνική διατροφή: Στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ

διατροφη

Αρχαία Ελληνική Κουζίνα: Επιστροφή στο Μέλλον, είναι ο τίτλος του Συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί στις 19 και 20 Απριλίου στο Πανεπιστήμιο του Γέιλ, όπου αναμένεται κατάμεστο με εκατοντάδες προσκεκλημένους. Ένα Συμπόσιο εμπνευσμένο από την ελληνική αρχαιότητα και τον μύθο.

Η κύρια ιδέα του είναι η εισαγωγή στη φιλοσοφία, τον πολιτισμό και στη σοφία της λιτότητας της αρχαιοελληνικής διατροφής, δηλαδή για την Αρχαία Ελληνική Κουζίνα, λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Έλληνας καθηγητής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Yale Τάσσος Κυριακίδης.

Σε έναν κόσμο όπου η «πρόοδος» στη σύγχρονη διατροφή, στην πραγματικότητα είναι ανθυγιεινή, η επανεξέταση και η αναβίωση της αρχαίας ελληνικής κουζίνας επομένως, ενός μεσογειακού τρόπου ζωής, μπορεί να χρησιμεύσει ως γέφυρα προς ένα μέλλον υγιούς, βιώσιμης και φιλικής διατροφής προς ολόκληρο τον πλανήτη, μπορεί να «διδάξει», επισημαίνει ο καθηγητής.

διατροφη

Η έμπνευση για το Συμπόσιο Ancient Greek Cuisine: Back to the future

Η ιδέα για το Συμπόσιο ήταν του διεθνώς πολυβραβευμένου Έλληνα βιοκαλλιεργητή Γιώργου Σακελλαρόπουλου, στη συνάντησή τους το περασμένο καλοκαίρι στους βιολογικούς ελαιώνες του, στη Σπάρτη Λακωνίας, λέει ο Τάσσος Κυριακίδης.

«Εκεί, μέσα στην καρδιά των ελαιώνων του και στο μεγαλείο της ελληνικής φύσης, συζητούσαμε πώς να προχωρήσουμε μπροστά, έχοντας το βλέμμα μας στην αρχαιότητα και στην ιστορία μας. Έτσι, δημιουργήθηκε η αφορμή για την ιδέα του Συμποσίου, με στόχο αφενός να συστήσουμε μέσω του Πανεπιστημίου του Yale σε ολόκληρο το κόσμο ελληνικά ποιοτικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές, που ήταν στην “τριάδα” της αρχαιοελληνικής διατροφής μαζί με το ψωμί και το κρασί, και αφετέρου να τα συνδέσουμε με την ιστορία μας, την Αρχαία Ελλάδα, την Αρχαία Σπάρτη, από το χθες στο σήμερα» σημειώνει και προσθέτει:

«Για το Συμπόσιο επιλέχθηκαν τα βιολογικά ελαιόλαδα και οι επιτραπέζιες ελιές των «βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου», καθώς είναι υψηλής ποιότητας και επιστημονικά αποδεδειγμένο, για τα πολλαπλά οφέλη τους στην ανθρώπινη υγεία».

Στο πλαίσιο αυτό, διενεργείται και το ερευνητικό έργο “Olives For Health” από τη Σχολή Δημόσιας υγείας του Yale, υπό την αιγίδα του Yale Olive Sciences and Health Institute, με στόχο την περαιτέρω έρευνα των ωφελειών στην υγεία μέσω της καθημερινής κατανάλωσης των συγκεκριμένων επιτραπέζιων βιολογικών ελιών, προσθέτει ο καθηγητής.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Σοκολάτα: Μήπως τελικά κάνει καλό;

Her News

4 πρωινές συνήθειες για μια άκρως παραγωγική ημέρα

Her News

Σπανάκι: Τα οφέλη που έχει για την υγεία

Her News