HerNews.gr
Health

Άνοιξη: Τρόποι να καταπολεμήσουμε τις αλλεργίες

spring

Η Άνοιξη είναι η εποχή της αναγέννησης της φύσης και όλοι μας νιώθουμε την ανάγκη να απολαύσουμε αυτήν την περίοδο με περιπάτους στη φύση, εκδρομές και διάφορες δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους. Όλοι μας, ή μήπως κάποιοι αναγκάζονται να στερηθούν αυτήν τη χαρά;

Πως θα καταπολεμήσουμε τις αλλεργίες την άνοιξη ; 

flower

Πλύσεις

Την περίοδο των αλλεργιών σου καλό θα είναι να κάνεις πρωί και βράδυ πλύσεις στη μύτη σου με αλατόνερο. Μπορεί να μην είναι ευχάριστο, όμως βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Αλλά  και των αλλεργιογόνων από τις κοιλότητες της μύτης. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα παγιδεύονται μέσα οι ερεθιστικοί για το αναπνευστικό σου σύστημα παράγοντες. Και θα διευκολύνεται η αναπνοή σου απαλλάσσοντάς σε από τον ενοχλητικό πονοκέφαλο που δημιουργείται, όταν δεν αναπνέεις καλά ή φυσάς συνέχεια τη μύτη σου.

Ενυδάτωση

Η εκτεταμένη χρήση χαρτομάντηλων και ρινικών σπρέι μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στην περιοχή. Που με τη σειρά της απλά θα επιδεινώσει το πρόβλημα με περισσότερη φαγούρα, τσούξιμο και κοκκίνισμα. Φρόντισε να απλώνεις στα εξωτερικά πτερύγια της μύτης σου ένα απαλό balm ώστε να την προστατέψεις.

flower

Άλλες πρακτικές συμβουλές

  • Οι μέρες που φυσάει είναι χειρότερες για όσους έχουν αλλεργίες, αφού η γύρη μπορεί να ταξιδέψει για χιλιόμετρα με τον αέρα και να σε βρει παντού. Φρόντισε να παρακολουθείς το δελτίο καιρού και απόφυγε τις περιττές εξόδους αυτές τις ημέρες.
  • Όταν επιστρέφεις στο σπίτι, βάλε τα ρούχα σου για πλύσιμο και κάνε μπάνιο ώστε να φύγει όση γύρη μπορεί να έχει κάτσει στο δέρμα ή τα μαλλιά σου.
  • Μην απλώνεις τα ρούχα σου έξω αυτή την περίοδο, καθώς είναι πολύ εύκολο να κολλήσει η γύρη στα σεντόνια και τις πετσέτες

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Aloe: Το πολύτιμo φυτό και πως να το χρησιμοποιήσεις

Her News b

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα ασβεστίου

Her News

Πως μπορούμε να τρώμε γλυκό και να χάνουμε βάρος;

Her News