HerNews.gr
Health

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα συμπληρώματα ασβεστίου

Ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε ασβέστιο είναι μέσω της διατροφής σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα συμπληρώματα ασβεστίου μπορεί να αυξήσουν τους κινδύνους για την υγεία σε ορισμένα άτομα.

Πολλοί από εμάς προτιμούμε να παίρνουμε την ημερήσια δόση ασβεστίου από αυτά που τρώμε και πίνουμε, όπως γαλακτοκομικά, φυλλώδη λαχανικά, αμύγδαλα και σολομό. Ωστόσο, πολλές γυναίκες δεν λαμβάνουν αρκετό ασβέστιο στην κανονική τους διατροφή.

Το σώμα μας χρειάζεται ασβέστιο για κάτι περισσότερο από το χτίσιμο και τη διατήρηση γερών οστών. Η καρδιά, οι μύες και τα νεύρα σας χρειάζονται ασβέστιο για να λειτουργήσουν σωστά. Υπήρξαν ακόμη και μελέτες που υποδηλώνουν ότι το ασβέστιο, μαζί με τη βιταμίνη D, θα μπορούσε ενδεχομένως να προστατεύσει από τον καρκίνο, τον διαβήτη και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Η λήψη επαρκούς ποσότητας ασβεστίου είναι ιδιαίτερα σημαντική για ενήλικες άνω των 50 ετών, καθώς τα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου μπορεί να οδηγήσουν σε οστεοπόρωση. Ειδικά για τις γυναίκες, η απώλεια οστικής μάζας αυξάνεται δραματικά κατά την εμμηνόπαυση.

Δεν είναι περίεργο που τα συμπληρώματα ασβεστίου είναι δημοφιλή. Εάν δεν λαμβάνετε αρκετό ασβέστιο, διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο για προβλήματα υγείας που σχετίζονται με αδύναμα οστά. Αλλά εάν παίρνετε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου, υπάρχουν άλλοι κίνδυνοι για την υγεία που πρέπει να γνωρίζετε.

Οι πιθανοί κίνδυνοι των συμπληρωμάτων ασβεστίου

Εάν παίρνετε ή σκοπεύετε να πάρετε ένα συμπλήρωμα ασβεστίου, τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν ελάχιστες έως καθόλου παρενέργειες. Τα χειρότερα φαίνεται να είναι η δυσκοιλιότητα και το φούσκωμα.

Ωστόσο, υπάρχει πιθανότητα το συμπλήρωμα ασβεστίου να αλληλεπιδράσει με οποιαδήποτε συνταγογραφούμενα φάρμακα παίρνετε τον ίδιο καιρό. Σίγουρα σε κάθε περίπτωση  θα πρέπει να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν λαμβάνετε οποιοδήποτε φάρμακα για την αρτηριακή πίεση ή αντιβιοτικά.

Αυτό συμβαίνει στο σώμα σας όταν πίνετε καφέ με άδειο στομάχι

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Γιατί το «bathleisure» είναι η νέα εκδοχή της αυτοφροντίδας που χρειαζόμαστε όλοι αυτή τη στιγμή

HerNews ka

Κι όμως υπάρχει «ανδρική εμμηνόπαυση» σύμφωνα με τους ειδικούς

HerNews ka

Τρόφιμα που πρέπει & που δεν πρέπει να τρώτε όταν έχει καύσωνα

HerNews ka