HerNews.gr
Health

Aloe: Το πολύτιμo φυτό και πως να το χρησιμοποιήσεις

aloe

Η Aloe Vera, είναι ένα θαυματουργό φυτό, γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων για τις φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες.

Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό με μεγάλα σαρκώδη φύλλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται ένα διάφανο ζελέ, πλούσιο σε ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες. Όλα τα μέρη του φυτού της Aloe , χρησιμοποιούνται σήμερα, για την παρασκευή φαρμάκων, καλλυντικών αλλά και βρώσιμων ή πόσιμων συμπληρωμάτων διατροφής, λόγω των πολύτιμων θρεπτικών στοιχείων που περιέχουν.

aloe

Αντί για κρέμα ξυρίσματος

Αν σας έχει τελειώσει η κρέμα ξυρίσματος και επείγεστε να περάσετε τα πόδια σας με ένα ξυραφάκι, η λύση ακούει στο όνομα φρέσκια αλόη. Εξαιρετικό συστατικό που αποτρέπει τους ερεθισμούς και αφήνει το δέρμα βελούδινο.

Κατά της ξηρότητας

Έχετε ξηρό δέρμα, είτε πρόκειται για το πρόσωπο είτε για το υπόλοιπο σώμα; Οι βιταμίνες της αλόης θα βοηθήσουν να γίνει η επιδερμίδα πιο ελαστική. Απλώστε για λίγα λεπτά πριν τον ύπνο, ξεβγάλτε και το πρωί θα ξυπνήσετε με δέρμα σαν σατέν.

Για μαλακά και λαμπερά μαλλιά

Τα ένζυμα της αλόης απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα από το τριχωρό της κεφαλής, ενώ συμβάλλουν στο να μακρύνουν τα μαλλιά μας γρηγορότερα. Επίσης η αλόη λειτουργεί ως μαλακτικό και κάνει τις τρίχες απαλές και λαμπερές.

aloe

Ό,τι πρέπει για τσιμπήματα

Η αλόη ανακουφίζει από τη φαγούρα που προκαλεί το τσίμπημα των κουνουπιών καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αλλά και σε άλλα τσιμπήματα εντόμων, όπως της μέλισσας, δροσίζει το σημείο και παίρνει από τον πόνο.

Για αναζωογόνηση της επιδερμίδας

Η αλόη βέρα περιέχει υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών, οπότε αναστέλλει τις φλεγμονές, υποστηρίζει τον σχηματισμό νέων κυττάρων του δέρματος και μειώνει την ερυθρότητα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τα σημάδια ότι έχεις πάθει burnout

Her News

Κλάμπ γέλιου: Τι είναι η «γελωτοθεραπεία» και ποια τα οφέλη της;

HerNews ka

Κατερίνα Βεργέτη: Η οδοντίατρος των celebrities που δημιουργεί τα ωραιότερα χαμόγελα

Her News