HerNews.gr
Διεθνή

Μακρόν – Λεπέν: «Κούρσα» για δύο η γαλλική προεδρία – Ποιοι θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Ο Εμανουέλ Μακρόν άφησε στην άκρη το αυστηρό μπλε κουστούμι με το άσπρο πουκάμισο και τη σκούρα γραβάτα. Αφού ανακάτεψε τα μαλλιά του κάθισε χαλαρός σε έναν καναπέ εκθέτοντας σε κοινή θέα το δασύτριχο στήθος του.

Το μήνυμα που θέλησε να περάσει η συγκεκριμένη φωτογραφία, ότι δηλαδή ο Γάλλος πρόεδρος δεν είναι φερέφωνο των πλουσίων. Αλλά ένας πολιτικός με τον οποίο μπορούν να ταυτιστούν εξίσου η επιχειρηματική ελίτ της χώρας του και οι Γάλλοι διαβάτες από την αριστερή πλευρά του Σηκουάνα. Πέτυχε το σκοπό του.

Candidates for the 2017 presidential election, Emmanuel Macron (R), head of the political movement En Marche !, or Onwards !, and Marine Le Pen, of the French National Front (FN) party, pose prior to the start of a live prime-time debate in the studios of French television station France 2, and French private station TF1 in La Plaine-Saint-Denis, near Paris, France, May 3, 2017. REUTERS/Eric Feferberg/Pool

Ο Μακρόν, σύμφωνα με όλες ανεξαιρέτως τις δημοσκοπήσεις και παρά την επιτυχημένη εμφάνιση της Μαρίν Λεπέν στην πρόσφατη τηλεμαχία τους, που δεν μπόρεσε, όμως, να ξεπεράσει τη δική του λαμπρή παρουσία, θα κερδίσει για δεύτερη συνεχόμενη φορά την προεδρία της Γαλλίας. Για πρώτη φορά μετά τον Ζακ Σιράκ πριν από 20 χρόνια.

Οι εκλογές της επικοινωνίας

Σε αυτό πιστεύεται ότι συμβάλλει και η καθαρή επικράτησή του στο τετ α τετ με την αντίπαλό του, η οποία μπορεί να πήγε αυτή τη φορά διαβασμένη για να τον αντιμετωπίσει σε σχέση με την προηγούμενη μονομαχία τους το 2017, αλλά δεν υπολόγισε ότι η επικοινωνιακή ομάδα του Μακρόν βλέπει μόνο τη νίκη. Μετά τις φωτογραφίες με το φούτερ και το τζιν στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, αλλά και την άλλη με την αγαπημένη του Μπριζίτ στα γόνατά του που έγινε viral σε κλάσματα δευτερολέπτου, οι πληροφορίες θέλουν τον Μακρόν να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από τους συμβούλους του για να πάψει να μιλά και να φέρεται σαν Γάλλος δανδής και να αποκτήσει ένα πιο λαϊκό προφίλ.

Η εφημερίδα «La Canard enchaine» έγραψε ότι οι πιέσεις στον Γάλλο πρόεδρο ήταν τόσο έντονες, που εκείνος κάποια στιγμή εξερράγη και τους είπε.:

«Σταματήστε να μου λέτε να αποφύγω την αλαζονεία! Μου το επαναλάβατε εκατό φορές, το κατάλαβα. Το ήξερα και πριν μου το πείτε. Αλλά δεν θα κάνω και γιόγκα!».

 

Ο Μακρόν και η Οικονομία

Αλήθεια ή ψέματα, ο Μακρόν έριξε «νερό στο κρασί του», γι’ αυτό και στην πρόσφατη τηλεμαχία είπε πολλές φορές «Μάλιστα κ. Λεπέν», και «έχετε δίκιο κ. Λεπέν», αφήνοντας εκείνη να φαίνεται ότι αγωνιά για την ημέρα των εκλογών, ενώ ο ίδιος να παρουσιάζεται ως ο σίγουρος πρόεδρος όλων των Γάλλων. Στις τρεις ώρες που βρέθηκαν απέναντι ο ένας από τον άλλον, η Λεπέν χαρακτήρισε «αφόρητη αδικία» τη συνταξιοδότηση στα 65 έτη που επιθυμεί ο Μακρόν, υποσχόμενη στους Γάλλους σύνταξη «μεταξύ 60 και 62 ετών», ενώ εκείνος τόνισε ότι θέλει «να διατηρήσει αυτόν τον θησαυρό που είναι το γαλλικό συνταξιοδοτικό σύστημα».

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Jamie Foxx: Δεν είναι ακόμη εντελώς καλά παρά τις πρόσφατες εξόδους του

HerNews ka

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Δεν ήξερα τα οικονομικά στοιχεία του συμβολαίου μου, απλώς το υπέγραψα»

HerNews ka

Βασιλιάς Κάρολος – Καμίλα: Η πρόσκληση για τη στέψη τους δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά από το Παλάτι (Φωτο)

HerNews ka