HerNews.gr
Διασκέδαση

Πασχαλινό Τραπέζι: Οδηγός επιβίωσης για τους vegan

τραπεζι

Το πασχαλινό τραπέζι είναι μία δύσκολη στιγμή στη ζωή ενός χορτοφάγου ή vegan..

Η αλήθεια είναι ότι η Κυριακή του Πάσχα, φημίζεται για το σούβλισμα του αρνιού, και γενικά για τα κρεατικά εδέσματα της. Αν είσαι vegan ή χορτοφάγος, σε καταλαβαίνουμε απόλυτα, και ξέρουμε ότι θα έρθεις σε δύσκολη θέση. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να σου χαλάσει την διάθεση της γιορτής και γενικότερα του Πάσχα. Το Πάσχα μπορεί να το συνδυάζουμε με το φαγητό, αλλά δεν είναι αυτό το νόημα. Ξέρουμε πού καλά, ότι η χαρά μας είναι λόγω της Ανάστασης. Πως λοιπόν θα επιβιώσεις στο πασχαλινό τραπέζι; 

vegan

Προετοίμασε το φαγητό σου

Αν είσαι σπίτι σου, είναι πιο εύκολο. Μπορείς να φτιάξεις και τα κλασσικά φαγητά για το Πάσχα, αλλά και κάποια που προτιμάς εσύ. Αν είσαι καλεσμένη κάπου υπάρχουν 2 λύσεις. Η πρώτη είναι να ρωτήσεις διακριτικά για το Πασχαλινό Τραπέζι, ενημερώνοντας ότι δεν τρως κρέας. Η άλλη λύση είναι να ενημερώσεις ότι λόγω της επιλογής σου, θα έχεις μαζί σου το φαγητό σου. Δεν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είναι λογικό να διαφέρουν οι ιδεολογίες, και οι διατροφικές επιλογές του καθένα. 

vegan

Μην μπεις στον πειρασμό να τσακωθείς για τις ιδεολογίες σου

Προφανώς θα υπάρξουν άτομα τα οποία θα σε κατακρίνουν. Είναι όμως μέρα χαράς, και δεν θα πρέπει να δώσεις βάση σε συζητήσεις που θα σε στεναχωρήσουν. Ξέρεις ποια είσαι, τι πιστεύεις  και τι κάνεις με την ζωή σου και το στομάχι σου. Απέφυγε να απαντήσεις σε ότι σε κάνει να έρχεσαι σε δύσκολη θέση.

Μείνε ψύχραιμη με όσα.. θα δεις

Όλοι θα πέσουν με τα “μούτρα” στο φαγητό. Μην τρομάξεις με αυτά που θα δεις. Εστίασε στο δικό σου πιάτο, και στις δικές σου επιλογές. Το τι κάνουν οι άλλοι, δεν είναι δικό σου θέμα. Δεν πρέπει να αγχωθείς ή να νιώσεις άσχημα για το γεγονός ότι είσαι χορτοφάγος ή vegan, σε καμία περίπτωση.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Άννα Βίσση: Δεύτερη συναυλία στο Ηρώδειο μετά το sold out σε χρόνο – ρεκόρ

HerNews ka

Κωνσταντίνος Αργυρός: Αναβάλλεται η συναυλία του στη Ρόδο – Μέρος των εσόδων θα δωθεί για την αναδάσωση και σε φιλοζωική του νησιού

HerNews ka

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana: Πάμε για μεξικάνικο;

Her News