HerNews.gr
Ελλάδα

Επίδομα βενζίνης: Πόσες αιτήσεις έγιναν, ποιοι παίρνουν σήμερα σειρά

Πρεμιέρα με μπαράζ αιτήσεων έκανε χθες, Τρίτη η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης.

Πριν καν συμπληρωθούν οι πρώτες 24 ώρες λειτουργίας της εφαρμογής, οι αιτήσεις ξεπέρασαν μέσα στη νύχτα ήδη τις 200.000.

Σημειώνεται πως η πλατφόρμα θα ανοίγει τμηματικά, έως την Παρασκευή, με βάση το ΑΦΜ.

Έτσι, σήμερα, Τετάρτη η πλατφόρμα ανοίγει για όσους το ΑΦΜ λήγει σε 3, 4 και 5, ενώ χθες μπορούσαν να κάνουν την αίτησή τους -μέσω του vouchers.gov.gr- εκείνοι που το ΑΦΜ τους τελειώνει σε 0, 1 και 2.

Μέχρι την Παρασκευή 29 Απριλίου αναμένεται να ανοίξει και για τους υπόλοιπους.

Στο μεταξύ, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια είναι δικαιούχοι που θα λάβουν την ενίσχυση για το κόστος κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Το ποσό της ενίσχυσης κυμαίνεται από 30 έως 50 ευρώ και εξαρτάται από τον τύπο του οχήματος και την κύρια κατοικία του δικαιούχου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 130 εκατομμύρια ευρώ, από πιστώσεις που διατέθηκαν από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του Fuel Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα ΙΧ όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο, υπό την προϋπόθεση το συγκεκριμένο μέσο μετακίνησης να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Το φυσικό πρόσωπο θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του οχήματος ή αυτό να βρίσκεται σε καθεστώς leasing.

Βήμα βήμα η διαδικασία για το επίδομα βενζίνης 

Ο πολίτης εισέρχεται στο Fuel Pass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Taxisnet, είτε απευθείας μέσω του vouchers.gov.gr είτε από το gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις».

Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής της αίτησης μέσω ΚΕΠ. Όλα τα στοιχεία του πολίτη αντλούνται αυτόματα μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr 

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Πέτρος Φιλιππίδης: Από την αποθέωση στην αποκαθήλωση του ηθοποιού

Her News

Καιρός: Επιστρέφει η σκόνη στην ατμόσφαιρα – Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

HerNews ka

Δήμητρα Ματσούκα: «Πιστεύω στο εμβόλιο & την επιστήμη»

Her News b