HerNews.gr
Ελλάδα

Ξεκινά το κύμα θερινών ελέγχων από την εφορία

νησι

Ποιες τουριστικές περιοχές μπαίνουν στο στόχαστρο από την εφορία – Προσκλητήριο για ενίσχυση του προσωπικού σε 17 ΔΟΥ – «Λουκέτα» έως και δύο μήνες και ποινικές κυρώσεις ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.

Επέλαση εφοριακών σε 12 νησιά και 5 χερσαίους προορισμούς εν όψει της τουριστικής περιόδου για τον εντοπισμό περιπτώσεων φοροδιαφυγής δρομολογεί η ΑΑΔΕ και για το σκοπό αυτό προχωρά στην ενίσχυση του προσωπικού στις αντίστοιχες εφορίες. Πως θα πράξει η εφορία;

εφορια

Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα διενεργούνται σε καθημερινή βάση ακόμα και τις αργίες επιτόπιοι έλεγχοι για την έκδοση αποδείξεων και παραστατικών και σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων θα ενεργοποιούνται τα προβλεπόμενα μέτρα όπως επιβολή προστίμων, ποινικών κυρώσεων και «λουκέτα» που ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης μπορούν να φθάνουν έως και τους δύο μήνες. Παράλληλα σύμφωνα με το νόμο θα επιβάλλονται και ποινικές κυρώσεις στους φορολογούμενους που βιοπραγούν σε βάρος των ελεγκτών.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν τα νησιά του Αιγαίου όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και άλλα καθώς και περιοχές της Πελοποννήσου, της Χαλκιδικής και της Εύβοιας με έντονη τουριστική κίνηση. Μάλιστα οι ελεγκτές θα είναι εφοδιασμένοι με tablets έτσι ώστε να έχουν άμεση πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα των φορολογούμενων και να εκδίδουν φύλλων ελέγχου με αυτόματες διαδικασίες.

Στην απόφαση της ΑΑΔΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2022 εντατικοποιείται η διενέργεια μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης με στόχο τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

εφορια

Σημειώνεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία για όσους φοροδιαφεύγουν μπαίνει «λουκέτο» δύο έως και δέκα ημερών. 

Διαβάστε περισσότερα στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Τατόι: Εικόνες πριν και μετά την πυρκαγιά

Her News

Καιρός: Βροχές σε όλη τη χώρα και σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες

HerNews ka

Λέσβος: Γυναίκα παρασύρθηκε με το φουσκωτό της φλαμίνγκο – Την έσωσε το λιμενικό

HerNews ka