HerNews.gr
Beauty

Αιθέρια έλαια για τη θεραπεία και την υγεία των μαλλιών

mallia

Αίσθηση αφυδάτωσης, θαμπάδα, ξηρότητα. Κουρασμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Υπάρχει τρόπος να θεραπευτούν χωρίς τεχνητές παρεμβάσεις και αυτός είναι τα αιθέρια έλαια.

Είναι φυτικά προϊόντα, που μπορείς εύκολα να βρεις στο εμπόριο, χωρίς μεγάλο κόστος και να έχεις ένα εντυπωσιακά γρήγορο αποτέλεσμα. Τα πιο αποτελεσματικά είναι τα έλαια argan, καρύδας, το αμυγδαλέλαιο και φυσικά το αγνό ελαιόλαδο, που προτιμούσαν οι γιαγιάδες μας.

Το έλαιο argan, θεωρείται το «χρυσάφι» των ελαίων λόγω των πολλών θεραπευτικών του ιδιοτήτων. Έχει υψηλή συγκέντρωση βιταμίνης Ε και λιπαρών οξέων ωμέγα-3, 6 και 9. Είναι μια εξαιρετική «τροφή» για τα μαλλιά σου που με λίγες μόνο σταγόνες σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά θα τα δεις σύντομα να «ζωντανεύουν».

μαλλια

Το έλαιο καρύδας χαρίζει λάμψη και προστατεύει από την πιτυρίδα και την ξηροδερμία. Όπως και στην διατροφή έτσι και στα μαλλιά, το έλαιο καρύδας δυναμώνει και ενισχύει την τρίχα.

Το αμυγδαλέλαιο, εκτός από την επιδερμίδα ενισχύει και ενυδατώνει και τα μαλλιά . Προσφέρει αναδόμηση στα κατεστραμμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά και τους δίνει όγκο. Εκτός από το αγνό αμυγδαλέλαια που θα βρεις στα φαρμακεία υπάρχουν και προϊόντα που το περιέχουν οπότε μπορείς να ενισχύσεις και να διατηρήσεις τη δράση του με μάσκες, σαμπουάν και κοντίσιονερ.

Το ελαιόλαδο είναι το έλαιο ομορφιάς των γυναικών εδώ και δεκαετίες. Η δράση του είναι γνωστή καθώς θρέφει και επαναφέρει τη λάμψη στα μαλλιά. Επειδή όμως έχει βαριά και πυκνή σύσταση είναι το μόνο που δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις μετά το μπάνιο σε βρεγμένα μαλλιά. Προτίμησε να το βάλεις στα μαλλιά λίγο πριν τα λούσεις για να μην κάνει πολύ λιπαρά τα μαλλιά και τα βαρύνει.

μαλλια

Είναι ιδανικό για πολύ ξηρά, λεπτά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Έχει εξαιρετικά αποτελέσματα εάν το απλώσεις στα μαλλιά και το αφήσεις όλη τη νύχτα, τυλίγοντας τα μαλλιά σε μια πετσέτα. Το πρωί τα μαλλιά θα είναι λαμπερά και πλούσια.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Pumpkin Spice Makeup: Η πιο φθινοπωρινή τάση στο μακιγιάζ!

HerNewskl

Kourtney Kardashian: To Marilyn Monroe look που δημιούργησε ο Δημήτρης Γιαννέτος

HerNewskl

Superfood Splash + Caring Bubbles: Το απόλυτο δίδυμο για να υιοθετήσετε τη μέθοδο double cleansing

HerNewskl