HerNews.gr
Αφιερώματα

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Ωδή στην αγάπη

Η 15η Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας. Εσύ τι σκέφτεσαι όταν ακούς την λέξη οικογένεια; Ό,τι και να σκέφτεσαι σίγουρα γεμίζεις με ευχάριστα συναισθήματα. Μπορεί κάποιοι να μην έχουν αυτό που πραγματικά “έπρεπε” σαν οικογένεια αλλά σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που τους έχουν αγαπήσει σαν να είναι εξ’ αίματος. Αγκαλιάστε τους. Όποιον και αν νιώθετε οικογένεια!

Η οικογένεια είναι σαν την μουσική. Κάποιες νότες είναι ψηλές, κάποιες χαμηλές αλλά πάντα υπάρχει η μελωδία της ευτυχίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.

Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας είναι να προωθεί την ενημερότητα για ζητήματα που αφορούν την οικογένεια. Να αυξήσει τη γνώση των κοινωνικών, οικονομικών και δημογραφικών ζυμώσεων στις οποίες υπόκεινται οι οικογένειες.

Παρ’ ότι οι οικογένειες ανά τον κόσμο έχουν αλλάξει μορφή κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όσον αφορά τη δομή τους και ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων τάσεων και δημογραφικών αλλαγών. Τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να αναγνωρίζουν την οικογένεια ως τη βασική μονάδα της κοινωνίας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας γιορτάζεται σε όλες τις χώρες, δείχνοντας τη σημασία που έχει η οικογένεια για τη σύγχρονη κοινωνία των ριζικών μεταβολών.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Κώστας Βουτσάς: Σαν σήμερα «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος ηθοποιός

HerNews ka

Ρίτα Χέιγουορθ: Το sex symbol, οι 5 αποτυχημένοι γάμοι και η διαρκής κακοποίηση

Her News

Ο Στεφάν Ραβακλέ είναι ο φούρναρης που θέλει να γίνει βουλευτής στη Γαλλία

Her News