HerNews.gr
Καριέρα

Τεχνική Flowtime: Πως θα γίνεις περισσότερο παραγωγική στην εργασία σου;

work

Η τεχνική Flowtime, αν και δεν είναι τόσο γνωστή όσο η τεχνική Pomodoro, υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό.

Από πολλές απόψεις, η τεχνική flowtime, είναι απόγονος του Pomodoro (Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί ένα χρονόμετρο για να σπάσει τον χρόνο εργασίας σε 25-λεπτα χρονικά διαστήματα που αποκαλούνται «πομοντόρο» ). Είναι το πνευματικό τέκνο της Zoe Read-Bivens και το σκέφτηκε ως ένα μέσο για να αντιμετωπίσει ορισμένες από τις ελλείψεις που αντιμετώπισε χρησιμοποιώντας την τεχνική Pomodoro.Διαπίστωσε ότι η προσκόλληση σε τμήματα εργασίας 25 λεπτών συχνά διέκοπτε τη ροή της και κατέληγε να βλάπτει την παραγωγικότητά της αντί να την ενισχύει. Για να διορθώσει το πρόβλημα, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα σύστημα που διατήρησε τις ευεργετικές πτυχές της Τεχνικής Pomodoro ενώ της επέτρεπε να μπει σε μια θετική ροή και να παραμείνει εκεί.

work

Για να αρχίσεις να χρησιμοποιείς την τεχνική Flowtime, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα φύλλο χρόνου που θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς τις καθημερινές σου δραστηριότητες. Μπορείς να το κάνεις αυτό με ένα υπολογιστικό φύλλο ή με το χέρι, όποιο θεωρείς πιο βολικό για σένα.

Στην επικεφαλίδα του φύλλου χρόνου σου, συμπεριέλαβε τις ακόλουθες επικεφαλίδες στηλών:

  • Όνομα εργασίας
  • Ώρα έναρξης
  • Τέλος χρόνου
  • Διακοπή
  • Ώρα εργασίας
  • Διάλειμμα

work

Το φύλλο χρόνου σου θα είναι ο κύριος τρόπος με τον οποίο παρακολουθείς τις καθημερινές σου εργασίες. Έτσι θα καθιερώνεις μια ροή που λειτουργεί καλύτερα για εσένα.Η ιδέα είναι να γνωρίσεις τα δικά σου μοτίβα και να εργαστείς σε τμήματα χρόνου που σου ταιριάζουν καλύτερα. Εάν δεν εστιάζεις καλά σε ορισμένες εργασίες, δούλεψε μ’ αυτές για μικρότερη διάρκεια. Εάν τα πας καλύτερα μ’ άλλους τύπους εργασιών, μεγιστοποίησε την απόδοσή σου. Κάντο δουλεύοντας για όσο διάστημα νιώθεις ότι μπορείς να παραμείνεις συγκεντρωμένος.

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Αυτές είναι οι 10 δεξιότητες που θα έχουν την περισσότερη ζήτηση τα επόμενα 10 χρόνια

Her News

Αντί να λες «δεν ξέρω» στη δουλειά, μπορείς να χρησιμοποιείς αυτές τις 3 φράσεις

Her News

Lunch break: 3 Λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε ένα διάλειμμα

Her News