HerNews.gr
Καριέρα

Lunch break: 3 Λόγοι που δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε ένα διάλειμμα

Οι περισσότεροι από εμάς που δουλεύουμε, η αλήθεια είναι πως είμαστε πιθανώς ένοχοι που παραλείπουμε ένα lunch break. 

Όταν πλησιάζει μια προθεσμία και οι συναντήσεις του Zoom είναι ατελείωτες, είναι εύκολο να ξεχάσετε τη σημασία του να κάνετε ένα lunch break.

Είτε τρώμε ένα καλά ισορροπημένο γεύμα, είτε ένα πακέτο μίνι ντόνατς που βρίσκουμε στο κάτω μέρος του συρταριού του γραφείου μας, αν τρώμε μπροστά στον υπολογιστή δεν είναι στην πραγματικότητα «διάλειμμα». Είναι απλώς μεσημεριανό.

Λέμε στους εαυτούς μας ότι πρέπει να «προλάβουμε» τη δουλειά μας, ότι αν σταματήσουμε λίγο, θα μείνουμε πίσω. Στην πραγματικότητα, όμως, έχει αποδειχθεί ότι το να κάνετε ένα μεσημεριανό διάλειμμα κάθε μέρα μπορεί να φέρει επανάσταση στη ροή εργασίας σας και να σας κάνει πολύ πιο παραγωγικές. Επιτρέψτε μας να σας το αναλύσουμε.

Η απομάκρυνση από την εργασία σας βοηθά να διατηρήσετε την εστίαση

Δύο στους τρεις millennials χάνουν τα οφέλη του μεσημεριανού γεύματος, επειδή δεν κάνουν ένα σωστό διάλειμμα, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το California Walnut Board & Commission. Ενώ μπορεί να τρώνε, δεν αποσυνδέονται πλήρως από τον χώρο εργασίας τους. Αντίθετα, είτε συνεχίζουν να εργάζονται, είτε ανακατευθύνουν την ενέργειά τους προς την κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τον έλεγχο των ειδήσεων.

 Ερευνητές απέδειξαν ότι η παρατεταμένη προσοχή σε μια συγκεκριμένη μεμονωμένη εργασία στην πραγματικότητα εμποδίζει την απόδοση. Σκεφτείτε τις φορές που έχετε ξοδέψει ώρες χτενίζοντας μια αναφορά. Ήσασταν σίγουρες ότι ήταν τέλειες. Στη συνέχεια, αφού το υποβάλετε, συνειδητοποιείτε ότι κάνατε ένα φαινομενικά προφανές λάθος. Αυτό συμβαίνει επειδή ο εγκέφαλός σας χάνει την εστίασή του, αφού αφιερώνει πολύ χρόνο χωρίς διακοπή σε μια εργασία.

Το φαγητό είναι καύσιμο για τον εγκέφαλό σας

Όταν αφιερώνετε χρόνο για να φάτε ένα ισορροπημένο γεύμα είναι εξαιρετικά σημαντικό, όχι μόνο για το σώμα σας, αλλά και για το μυαλό σας. Εξάλλου ο εγκέφαλός μας είναι ένα μεγάλο όργανο και η τροφή είναι το καύσιμο του. Αφιερώστε λοιπόν έστω και δέκα λεπτά για να κάνετε καθημερινά lunch break.

Lunch time = “me time”

Ίσως ο πιο σημαντικός λόγος για να δώσετε προτεραιότητα σε ένα πλήρες μεσημεριανό διάλειμμα είναι γιατί το αξίζετε. Η φροντίδα του εαυτού δεν είναι εγωιστική. Απλώς αλλάζοντας για λίγο το περιβάλλον σας πηγαίνοντας σε διαφορετικό δωμάτιο, τα οφέλη είναι πολλά.

Εδραιωθείτε επαγγελματικά ενώ εργάζεστε εξ αποστάσεως

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Πέντε μικρές φράσεις που σε κάνουν να φαίνεσαι πιο αξιόπιστο και ευφυές άτομο

Her News

Elevator Pitch: Η πιο αποτελεσματική μέθοδος για τα επαγγελματικά σου

Her News b

5 Καθημερινές συνήθειες επιτυχημένων γυναικών

Her News