HerNews.gr
Συνταγές

Καρμπονάρα με κολοκύθι: Το πιο γκουρμέ Κυριακάτικο πιάτο

carbonara

Κυριακή μεσημέρι, και θέλεις να αντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, τον σύντροφό σου ή και την οικογένεια σου με ένα άκρως νόστιμο πιάτο; Η καρμπονάρα με κολοκύθι είναι η ιδανική επιλογή.

Η κλασσική καρμπονάρα σε συνδυασμό με το δροσερό κολοκύθι, θα σας δώσουν ένα extra καλοκαιρινό, γκουρμέ και νόστιμο πιάτο. Ο συνδυασμός αυτός θα σας ξετρελάνει!

Ας δούμε αναλυτικά το πως θα φτιάξετε αυτό το εντυωσιακό πιάτο για το τραπέζι της Κυριακής…

Συνταγή του Γεώργιου Φωντή

carbonara

Υλικά

  • 50 γραμμάρια γαλοπούλα κομμένη σε κύβους
  • 100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 4 κολοκύθια μέτρια (τριμμένο)
  • 2 κουταλιές του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 2 κρόκους αυγών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας
  • αλάτι-πιπέρι

carbonara

Εκτέλεση

  • Τσιγαρίζουμε καλά το μπέικον και την γαλοπούλα
  • Προσθέτουμε τα τριμμένα κολοκύθια , το σκόρδο (και αλάτι – πιπέρι)
  • Τα ανακατεύουμε για 8 περίπου λεπτά
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά μας και τα τοποθετούμε στο τηγάνι
  • Ρίχνουμε τους κρόκους μαζί με την κρέμα γάλακτος και με 3 κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν τα μακαρόνια σε μια κατσαρόλα
  • Τα χτυπάμε καλά με σύρμα και τα ενσωματώνουμε στα μακαρόνια που βρίσκονται στο τηγάνι
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Υγιεινή συνταγή: Σπανάκι με μανιτάρια πλευρώτους στο wok

Her News

Πλιγούρι βρώμης με κανέλα και μήλο

Her News

Συνταγή: Κασεροκροκέτες με 3 μόνο υλικά – Εύκολες και γευστικές

HerNews ka