HerNews.gr
Συνταγές

Πλιγούρι βρώμης με κανέλα και μήλο

Δεν υπάρχει τίποτα τόσο ζεστό για τα δροσερά πρωινά όσο ένα μπολ βρώμης με κανέλα και μήλο. Αυτό το πιάτο είναι αρκετά πλούσιο για να τροφοδοτεί ολόκληρα τα πρωινά και εξακολουθεί να έχει γεύση σαν επιδόρπιο! Επιπλέον, αυτή η συνταγή για πλιγούρι βρώμης μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί για όλη την οικογένεια. Μια μικρή κουταλιά φυστικοβούτυρο ή μια κουταλιά με καστανή ζάχαρη σίγουρα θα δελεάσει τα παιδιά. 

Συστατικά

1 κ.γ. αλατισμένο βούτυρο
1 μήλο με μέλι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους (περίπου 2 φλιτζάνια)
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη, μοιρασμένη και επιπλέον για πασπάλισμα
1 κουτ. αλεσμένη κανέλα, συν περισσότερη για πασπάλισμα
100 γρ.βρώμη
1/4 γ. ζεστή κρέμα γάλακτος ή γάλα, για το σερβίρισμα
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρυγανισμένα καρύδια (προαιρετικά)

Συνταγή

Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μήλο, 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν και να μυρίσουν, για 2 με 3 λεπτά. Αφαιρέστε το ¼ των μήλων σε ένα μικρό μπολ.

Στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα μήλα προσθέτουμε τη βρώμη, το αλάτι, την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη και 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει η βρώμη, 3 με 5 λεπτά ακόμη.

Για το σερβίρισμα, μοιράστε το πλιγούρι σε δύο μπολ και από πάνω το καθένα με την παχύρρευστη κρέμα. Γεμίστε με τα κρατημένα μήλα και πασπαλίστε με καρύδια, μαύρη ζάχαρη και κανέλα.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Είστε αρχάριοι στην κουζίνα; Δείτε πως θα φτιάξετε εύκολη & πεντανόστιμη μακαρονάδα

Her News b

Συνταγή: Η Εύη Κατσιώνη φτιάχνει Πάστα φλώρα με μαρμελάδα φράουλα & φρέσκα φρούτα

Her News

Πασχαλινά Αυγά: Tips για το τέλειο βάψιμο

Her News b