HerNews.gr
Παιδί

Γυαλιά Hλίου: Είναι αναγκαία για τα παιδιά;

baby

Πρέπει να αγοράσω στο παιδί μου γυαλιά ηλίου; Τα παιδιά φαίνεται πως τείνουν να περνούν περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους από τους ενήλικες, αφού σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες μελέτες σχεδόν το ήμισυ της ανθρώπινης έκθεσης σε υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να λάβει χώρα έως την ηλικία των 18 ετών!

baby

Επίσης, τα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε βλάβη του φωτοευαίσθητου αμφιβληστροειδούς στο πίσω μέρος του ματιού από τις υπεριώδεις και HEV ακτίνες επειδή ο φακός του παιδικού ματιού είναι λιγότερο ικανός να τις μπλοκάρει από έναν ενήλικα φακό, επιτρέποντας σε περισσότερη από αυτή τη βλαβερή ακτινοβολία να διεισδύσει βαθιά στο μάτι. Άρα τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα.

Από ποια ηλικία πρέπει να φορούν τα παιδιά γυαλιά ηλίου;

Δεν υπάρχει κάποιο κατώτερο όριο από το οποίο και μετά να επιτρέπεται η χρήση των γυαλιών ηλίου. Κάτω από την ηλικία των 6 μηνών τα βρέφη απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο. Από την ηλικία των 6-12 μηνών όπου τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν περισσότερο στον ήλιο μπορούν να αρχίσουν να φορούν γυαλιά. Το πρόβλημα στα παιδιά ηλικίας μεταξύ ενός και 2 ετών είναι ότι δεν δέχονται εύκολα να φοράνε γυαλιά. Ο καλύτερος τρόπος είναι να προσπαθήσουμε να μας μιμηθούν. Επομένως η απάντηση είναι ότι ένα παιδί ξεκινά να φοράει γυαλιά ηλίου όποτε μπορεί το ίδιο να τα κρατήσει στα μάτια του. Η ηλικία αυτή διαφέρει από παιδί σε παιδί. Άλλα παιδιά φορούν με ευχαρίστηση γυαλιά ηλίου από ενός έτους ή και μικρότερα. Ενώ άλλα δεν τα ανέχονται ακόμα και στα τρία ή τέσσερά τους χρόνια. Μια μέση ηλικία ωστόσο είναι τα 2-3 έτη.

baby

Για τα μικρότερα βρέφη, η χρήση καπέλου και στέγαστρου στο καρότσι τους είναι ουσιώδης. Και αυτό για την αποφυγή των επιβλαβών συνεπειών του ήλιου.

Τα παιδικά γυαλιά ηλίου ωστόσο πρέπει να τηρούν ορισμένες προϋποθέσεις (διαβάστε παρακάτω), ώστε να μην αλλοιώνουν τα χρώματα που φθάνουν στον αναπτυσσόμενο παιδικό αμφιβληστροειδή και επίσης να μην παραμορφώνουν τα είδωλα. Μόνο τα γυαλιά που πωλούνται σε καταστήματα οπτικών τηρούν όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γεωπονία για παιδιά: Κεφάλαιο Εσπεριδοειδή

Her News

Πως να βοηθήσετε το παιδί σας να διαχειριστεί την επιθετικότητα του

HerNews ka

Ψυχολογία Παιδιού: Όλα όσα δείχνουν οι ζωγραφιές που φτιάχνουν

Her News b