HerNews.gr
Ελλάδα

Απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών: Έως 700 ευρώ η επιδότηση για κλιματιστικά και εξοχικά

κλιματιστικο

Από αύριο, Τρίτη, τίθεται σε λειτουργία η πλατφόρμα του προγράμματος απόσυρσης και αντικατάστασης ηλεκτρικών συσκευών. Από 135 ευρώ έως 710 ευρώ η επιδότηση.

Μόνο με τους κωδικούς Taxisnet και αριθμό παροχής κατοικίας θα μπορούν οι πολίτες να υποβάλουν την αίτηση για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών και συγκεκριμένα ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Σκρέκας είπε ότι η «επιδότηση θα ξεκινάει από 30% και θα φτάνει το 50% του κόστους συσκευών ανάλογα με το εισόδημα του νοικοκυριού». Η επιδότηση θα κυμαίνεται από 135 ευρώ και θα φτάνει τα 700 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της συσκευής, προσέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Tα 700 ευρώ, σημειωτέον, είναι για περιπτώσεις μεγάλων κλιματιστικών έως 24.000 btu.

Τα ποσοστά επιδότησης (σ.σ.: τα 700 ευρώ προκύπτουν από τη σειρά με τα 572,58 ευρώ +23% ΦΠΑ):

πινακας

Από τους υπολογισμούς του ΥΠΕΝ, τόνισε ο υπουργός, προκύπτει ότι τα νοικοκυριά θα μπορέσουν να μειώσουν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως 40%, κάτι που μεταφράζεται σε «κούρεμα» έως και 300 ευρώ στους ετήσιους λογαριασμούς.

Αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών: Χωρίς δικαιολογητικά -Δικαιούχοι όλοι, δεκτές και μη κύριες κατοικίες

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε στη συνέχεια ότι η υποβολή των αιτήσεων για την αντικατάσταση ηλεκτρικής συσκευής θα είναι πολύ εύκολη και θα ολοκληρώνεται γρήγορα. «Χρειάζεται μόνο κωδικούς Taxisnet και αριθμό παροχής κατοικίας. Τα δικαιολογητικά θα αντλούνται αυτόματα», εξήγησε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «δικαιούχοι θα είναι όλα τα νοικοκυριά, ανεξάρτητα από εισόδημα, ενώ θα γίνονται δεκτές κύριες και μη κύριες κατοικίες». Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι θα μοριοδοτηθούν επιπλέον τα ευάλωτα νοικοκυριά, όπως οι πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες που έχουν μέλος με αναπηρία.

κλιματιστικο

«Όσοι δεν επιλεγούν στους αρχικούς δικαιούχους λόγω χαμηλής μοριοδότησης θα παραμείνουν επιλαχόντες για την περίπτωση αύξησης του προϋπολογισμού του προγράμματος», είπε ο υπουργός.

Έως 50% επιδότηση για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών

Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος, η επιδότηση θα είναι ύψους από 30% μέχρι και 50% για αγορά νέων ηλεκτρικών συσκευών.

Διαβάστε τη συνέχεια στη www.vradini.gr

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα και από το Σάββατο έρχεται.. βαρυχειμωνιά

HerNews ka

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Ραγίζει καρδιές η μητέρα του – «Είπα καλύτερα να τελείωνα μαζί με το παιδί μου»

HerNews ka

Συγκίνηση στην Παναγία Σουμελά κατά τη λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου

HerNews ka