HerNews.gr
Ελλάδα

Κορoνοϊός: «Καμπανάκι» για 20.000 κρούσματα σήμερα – Ανησυχούν επαναμολύνσεις και εισαγωγές

Κορονοϊός: Για κορύφωση του έκτου πανδημικού κύματος στην καρδιά του καλοκαιριού μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου κάνουν λόγο οι ειδικοί. Ενώ για σήμερα ο Γκίκας Μαγιορκίνης έχει προειδοποιήσει για την καταγραφή άνω των 20.000 κρουσμάτων.

Ειδικότερα, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε ότι: «η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα, Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%. Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός, με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος).

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 7.682 νέες μολύνσεις , ωστόσο υπάρχουν δύο ανησυχητικά στοιχεία που έχουν προβληματίσει τους ειδικούς.

Το πρώτο στοιχείο, αφορά στον αριθμό των νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες καθώς ήταν 1.382.

Το δεύτερο στοιχείο, αφορά στις εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας. Χθες, ο αριθμός ανήλθε σε 210 (ημερήσια μεταβολή -2.78%) ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 195 ασθενείς.

Στο μεταξύ, σε νέες δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής ορισμένων μέτρων, αν σημειωθεί πίεση στο ΕΣΥ.

«Πρώτα από όλα περιμέναμε ότι θα υπήρχε και αύξηση του κορoνοϊού λόγω της κινητικότητας, συνολικά στην Ευρώπη. Ήταν κάτι το αναμενόμενο. Το θέμα είναι κατά πόσο αυτή η αύξηση των κρουσμάτων επηρεάζει το εθνικό σύστημα υγείας».

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στα Φάρσαλα: Αγοράκι 3,5 ετών βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του

Her News b

Φωτιά στα Δερβενοχώρια: Συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα – Σε εξέλιξη πύρινο μέτωπο 15 χιλιομέτρων

HerNews ka

Πειραιάς: Καρατομούνται ο διοικητής του Α’ Λιμενικού και τρεις αξιωματικοί – Νέο εξοργιστικό ηχητικό ντοκουμέντο από τη δολοφονία του 36χρονου

HerNews ka