HerNews.gr
Ελλάδα

O κορoνοϊός είναι ακόμη εδώ!: Πισωγύρισμα στον Απρίλιο, κορύφωση τον Ιούλιο

Κορονοϊός: Η δυναμική του έκτου πανδημικού κύματος επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή εκτίναξη κρουσμάτων, τα οποία έσπασαν το φράγμα των 20.000, υπενθυμίζοντας πως ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ!

Οι επαναμολύνσεις και οι εισαγωγές αποτελούν πηγή έντονης ανησυχίας για τους ειδικούς, που επισημαίνουν πως τα νέα στελέχη της Όμικρον, 4 και 5, δεν παρουσιάζουν την ήπια συμπτωματολογία της 2, με κύρια χαρακτηριστικά τον πολύ υψηλό πυρετό, ακόμη και 40, και τον πονοκέφαλο πολλών ημερών.

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 23.748 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 3.664 είναι επαναλοιμώξεις. Πρόκειται για υψηλό τριμήνου, με τη χώρα να έχει κάνει πισωγύρισμα στον Απρίλιο, 1η Απριλίου οι μολύνσεις είχαν ανέλθει σε 21.102. Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνεται και η έξαρση στους ανήλικους, καθώς σχεδόν 1 στα 5 κρούσματα αφορούν σε παιδιά και εφήβους (καταγράφηκαν 3.900 κρούσματα).

Παράλληλα, το περασμένο 24ωρο έγιναν άλλες 268 εισαγωγές ασθενών, και με τους νοσηλευόμενους να αγγίζουν πλέον τους 1.360. Μικρή αύξηση αρχίζει να αποτυπώνεται και στις διασωληνώσεις – οι διασωληνωμένοι έπειτα από υποχώρηση στους 88 προ τεσσάρων ημερών ανεβαίνουν συνεχώς έχοντας φτάσει τους 95. Συνολικά στις Μονάδες νοσηλεύονται σχεδόν 340 ασθενείς με Covid.

Ο «καυτός» Ιούλιος

«Δεν ήταν έκπληξη για εμάς αυτά τα νούμερα. Περιμέναμε το καλοκαιρινό κύμα, στο ύψος που έχει έρθει. Ενδεχομένως να δούμε και 30.000 κρούσματα τη μέρα. Δεν μπορώ να πω ότι συμμερίζομαι τις προσεγγίσεις ότι θα φτάσουμε τις 400 νοσηλείες στις ΜΕΘ. Τα δικά μου μοντέλα δείχνουν ότι τέλος Ιουλίου θα πάμε προς αποκλιμάκωση των κρουσμάτων. Πρέπει να κρατήσουμε τα πράγματα διαχειρίσιμα, και τα κρούσματα σε χαμηλά νούμερα. Να φοράμε μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός», ανέφερε στο μεταξύ ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στην Κοινωνία Ώρα MEGA.

«Νομίζω ότι το Σεπτέμβριο θα είναι καλά τα πράγματα. Στα σχολεία η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και πιο οργανωμένη, και μπορούμε να παρέμβουμε καλύτερα. Τώρα όλοι συμμετέχουμε σε κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς μέτρα προστασίας, και έτσι μαζί με τις Ο4 και Ο5 οδηγούμαστε στο αποτέλεσμα που βλέπουμε σήμερα.

Η παραλλαγή αυτή μας βρίσκει στα κάτω μας από πλευράς ανοσοπροστασίας. Αυτές οι μεταλλάξεις διαφεύγουν τελείως των εμβολίων, αλλά και της προηγούμενης νόσησης. Για αυτό το 1/3 σχεδόν των κρουσμάτων είναι επαναλοιμώξεις», εξήγησε ο ίδιος.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

«Ο σεξισμός πληγώνει την κοινωνία. Αντιμετώπισέ τον στα ίσια» – Τη νέα καμπάνια κατά του σεξισμού παρουσίασε η Μαρία Συρεγγέλα

Her News

Ραφαέλα Πιτσικάλη: «Έφυγε» από καρκίνο η μαχήτρια που συγκίνησε το πανελλήνιο

HerNews ka

Αποφυλακίζονται 20 Κροάτες από τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

HerNews ka