HerNews.gr
Ελλάδα

Ελληνικό διαβατήριο: Στη «χρυσή» λίστα για τα πιο ελεύθερα ταξίδια σε όλο τον κόσμο

Το ελληνικό διαβατήριο βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης με τις χώρες τα διαβατήρια των οποίων προσφέρουν στους κατόχους τους μεγαλύτερη ελευθερία στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια νέα τριμηνιαία έκθεση που δημοσίευσε η εταιρεία Henley & Partners, η οποία εδρεύει στο Λονδίνο και παρέχει συμβουλές για την παγκόσμια ιθαγένεια και διαμονή.

Το ελληνικό διαβατήριο βρίσκεται στην όγδοη θέση, μαζί με την Αυστραλία, τον Καναδά, την Τσεχία και τη Μάλτα, προσφέροντας πρόσβαση χωρίς βίζα σε 185 προορισμούς.

Την ίδια στιγμή, μια τριάδα ασιατικών διαβατηρίων προσφέρει στους κατόχους τους μεγαλύτερη ελευθερία στα ταξίδια σε όλο τον κόσμο, με την Ιαπωνία να προηγείται της Σιγκαπούρης και της Νότιας Κορέας με 193 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ, έναντι 192 των άλλων δύο.

Η διεθνής ζήτηση επιβατών για αεροπορικά ταξίδια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού εξακολουθεί, πάντως, να είναι μικρότερη κατά ένα πέμπτο από τα επίπεδα τις προ Covid εποχής, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που υιοθετούν οι χώρες αυτές.

Συγκριτικά, αναφέρει η έκθεση, οι αγορές της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής έχουν ανακάμψει στο 60% περίπου των προηγούμενων επιπέδων ταξιδιωτικής κινητικότητας.

Κυρίαρχη η Ευρώπη

Κάτω από την πρώτη τριάδα της Ασίας, μια πληθώρα ευρωπαϊκών χωρών βρίσκεται κοντά στην κορυφή του πίνακα κατάταξης. Η Γερμανία και η Ισπανία ισοβαθμούν με 190 προορισμούς, ακολουθούμενες από τη Φινλανδία, την Ιταλία και το Λουξεμβούργο με 189 προορισμούς.

Στη συνέχεια, η Αυστρία, η Δανία, η Ολλανδία και η Σουηδία ισοβαθμούν στην πέμπτη θέση, ενώ η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται στην έκτη.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Βραβεύτηκε για την παρουσία του στο TikTok από τα Ermis Awards

HerNews ka

Νέα μέτρα: Υποχρεωτική τρίτη δόση για τους 65+, Lockdown ανεμβολίαστων και τηλεργασία

Her News b

Eurovision: Πότε θα γίνει η παρουσίαση της συμμετοχής της χώρας

Her News