HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Σεξ: 10 συνήθειες που «σκοτώνουν» τη λίμπιντο και πως να τις αποφύγεις

Η σεξουαλική μας ζωή επηρεάζεται άμεσα από την καθημερινότητα μας. Το ξέρατε πως το χάος της καθημερινότητας, των υποχρεώσεων και των ηλεκτρονικών περισπασμών κάνει το σεξ να πηγαίνει… περίπατο; Αυτές είναι λοιπόν οι συνήθειες που «σκοτώνουν» τη λίμπιντο στη ζωή μας:

Δεν επικοινωνείτε ουσιαστικά με το ταίρι σας

Με 20 λεπτά συζήτησης, συνδέεστε ουσιαστικά με το ταίρι σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες να έχετε μια υπέροχη νύχτα μαζί του.

Περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για σεξ

Το ιδανικό κλίμα για σεξ μπορεί να μην έρθει ποτέ, επομένως ακόμα κι αν δεν έχετε καθόλου διάθεση, μπορείτε να προετοιμάσετε το έδαφος με φιλιά και αγκαλιές.

Aφήνετε τις ηλεκτρονικές συσκευές στο υπνοδωμάτιο 

Είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε από τις αναρτήσεις στα social media ή τα τελευταία επεισόδια της αγαπημένης μας σειράς. Ως αποτέλεσμα, σπαταλάμε λιγότερο χρόνο και συναισθηματική ενέργεια στον/στην σύντροφό μας με αποτέλεσμα λιγότερες ερωτικές επαφές. Μάλιστα, η τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο θεωρείται υπεύθυνη για τη μείωσης της συχνότητα στο σεξ ανάμεσα στα ζευγάρια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.

Παρασύρεστε από τη ρουτίνα της καθημερινότητας

Εάν πρόκειται για μακροχρόνια σχέση, δεν είναι καθόλου δύσκολο να πέσετε στην παγίδα της ρουτίνας. Δοκιμάστε τρόπους για να αποπλανήσετε ή να φλερτάρετε τον/την σύντροφό σας.

Φοράτε τις… πιτζάμες της γιαγιάς

Μην περιμένετε να ανάψουν πιο εύκολα τα «αίματα» φορώντας άνετες και φαρδιές πιτζάμες. Εναλλακτικά, προτιμήστε πιο συχνά σέξι εσώρουχα, τα οποία θα σας κάνουν να νιώθετε πιο ερωτικοί.

Αμελείτε την γυμναστική 

Μια μέτρια ποσότητα άσκησης μας βοηθά να ρυθμίσουμε το άγχος και να εκτοξεύσουμε την αυτοπεποίθηση. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, το σεξ μετά από μια προπόνηση μπορεί να είναι εκπληκτικό.

Αφήνετε τα κατοικίδια στο δωμάτιο 

Αν και 7 στους 10 προτιμούν να κοιμούνται με το κατοικίδιό τους και το 58% αυτών το προτιμούσε από τους συντρόφους τους σύμφωνα με έρευνα, η παρουσία τους μπορεί να υπονομεύσει τη σεξουαλική πράξη.

Δεν βάζετε πρόγραμμα στο σεξ

Όσο ξενέρωτος κι αν ακούγεται ο προγραμματισμός της ερωτικής πράξης, άλλο τόσο είναι σημαντικός για να είστε συνεπείς και να μην χαθείτε ανάμεσα στις καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις.

Τρώτε πολύ φαγητό

Το άγχος και το καθημερινό εξαντλητικό πρόγραμμα οδηγούν σε βραδινές λιγούρες και υπερκατανάλωση φαγητού. Οι συνήθειες αυτές, όμως, μπορούν να μας οδηγήσουν σε κούραση, φούσκωμα και σίγουρα καθόλου ερωτική διάθεση. Γι’ αυτό, η δρ. Rachel A. Sussman, κοινωνική λειτουργός, προτείνει να θεωρήσουμε το σεξ ως το επιδόρπιο, φροντίζοντας δηλαδή να κρατήσουμε χώρο και γι’ αυτό.

Πίνετε αρκετό αλκοόλ 

Αν και ενδεχομένως θεωρούμε ότι το αλκοόλ μας χαλαρώνει και μπορεί να «φουντώσει» τη σεξουαλική επιθυμία, στην πραγματικότητα αν το παρακάνουμε, θα έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Προσπαθήστε να πίνετε με μέτρο.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σημάδια ότι σε θέλει μόνο για σεξ

Her News

Sexting: Μια στις τρεις γυναίκες νιώθει υποχρεωμένη να στείλει nudes

Her News

Σεξ: Πως επηρεάζεται με τα χρόνια και τον γάμο

Her News b