HerNews.gr
Health

Μπορείς να κάνεις γυμναστική όταν έχεις περίοδο;

Η γυμναστική όταν έχεις περίοδο μπορεί να μη σου φαίνεται πολύ καλή ως ιδέα, αλλά πραγματικά  μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμήνου ρύσεως.

Η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής για τους περισσότερες γυναίκες. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν μιλάμε για ορμονική ισορροπία. Ορισμένες ασκήσεις μπορεί να είναι ωφέλιμες όταν έχεις περίοδο κι άλλες θα πρέπει να αποφεύγονται εκείνες τις “δύσκολες ημέρες “. Το παρακάτω άρθρο παρέχει πληροφορίες σχετικά με όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη γυμναστική με περίοδο.

Οφέλη της γυμναστικής τις ημέρες που έχεις περίοδο

Η άσκηση είναι συχνά το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις όταν έχεις περίοδο και υπάρχουν διάφοροι μύθοι για την άσκηση γενικά. Αλλά το να κάνεις μια χαλαρή προπόνηση, έχει αποδειχθεί ότι θα σε ανακουφίσει από ορισμένα συμπτώματα όπως είναι ο πόνος, οι κράμπες, το φούσκωμα και η κούραση που νιώθεις.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που θα μπορούσες να βιώσεις με την άσκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου σου. Επιπλέον, η γενική φυσική κατάσταση είναι σημαντική για την υγεία και μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο σοβαρών ιατρικών ζητημάτων όπως εγκεφαλικό, αρθρίτιδα ή οστεοπόρωση.

Η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι επίπονη, ούτε να γίνεται κάθε μέρα για να βοηθήσει. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η άσκηση μπορεί να βοηθήσει σε τουλάχιστον 30 χρόνιες ασθένειες.

Υπάρχουν φυσικές και χημικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά τη διάρκεια της περιόδου. Η γυμναστική ενισχύει την παραγωγή ενδορφινών και μειώνει το άγχος, την κατάθλιψη και τον πόνο, βελτιώνοντας τη διάθεσή σου.

Ποιες είναι οι καλύτερες ασκήσεις για να κάνεις στην περίοδο;

Μια εύκολη άσκηση που δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό, ρούχα ή τοποθεσία, είναι το περπάτημα. Μπορείς να αφιερώσεις όσο χρόνο έχεις ή χρειάζεσαι.

Μερικές διατάσεις μπορεί επίσης να σε βοηθήσουν στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της περιόδου. Δύο πολύ καλές επιλογές είναι το pilates και η yoga.

5 Λόγοι για να κοιμάσαι γυμνή

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Τι να φάτε για πρωινό, σύμφωνα με έναν διατροφολόγο

HerNews ka

Vegan διατροφή: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Her News

Check-Up: Η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία

Her News b