HerNews.gr
Ελλάδα

Ηλεκτρονική ταυτότητα και δίπλωμα: Πώς θα τα κατεβάσετε στο κινητό;

ηλεκτρονικη ταυτοτητα

Ξεκίνησε από χθες η νέα εποχή για τα διπλώματα οδήγησης -και την αστυνομική ταυτότητα- καθώς έκανε πρεμιέρα η νέα εφαρμογή Gov.gr Wallet, ενώ σε λειτουργία βρίσκεται και η νέα πλατφόρμα myAuto, όπου οι οδηγοί με ένα απλό «κλικ», έχουν πρόσβαση στα πλήρη στοιχεία των οχημάτων τους.

Η παρουσίαση της νέας εφαρμογής Gov.gr – Wallet για ηλεκτρονικό δίπλωμα οδήγησης και ταυτότητα πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη από τους υπουργούς Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το δίπλωμα οδήγησης στο smartphone

Με την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής υπηρεσίας οι οδηγοί θα μπορούν να αποθηκεύουν το δίπλωμα στο κινητό τους τηλέφωνο, και πλέον δεν θα ανησυχούν μήπως το έχουν ξεχάσει στο σπίτι.

Η πλατφόρμα έκανε πρεμιέρα χθες Τετάρτη και ανοίγει σταδιακά για όλους τους οδηγούς, οι οποίοι θα μπορούν να κατεβάσουν ψηφιακά την άδεια οδήγησής τους, με την αρχή να γίνεται για όσους το ΑΦΜ τους λήγει σε «1». Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανοίγει η εφαρμογή και για τους υπόλοιπους λήγοντες των ΑΦΜ, με μια απλή διαδικασία μπαίνοντας στη σελίδα https://wallet.gov.gr/ για το κατέβασμα της εφαρμογής.

Η άδεια οδήγησης σε ψηφιακή μορφή (και τα νέα ψηφιακά δελτία ταυτότητας) είναι ψηφιακό έγγραφο που εκδίδεται μέσω του gov.gr και είναι πλήρως ισάξιο με τα έγχαρτα έγγραφα, για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας. Δεν αποτελούν διεθνή ταξιδιωτικά έγγραφα.

kinhto

Για την δημιουργία ψηφιακής άδειας οδήγησης (και δελτίου ταυτότητας) είναι απαραίτητοι οι προσωπικοί σας κωδικοί TaxisNet και η κατοχή επιβεβαιωμένου αριθμού κινητού τηλεφώνου στο ΕΜΕΠ. Για την χρήση της εφαρμογής είναι απαραίτητη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Κανένα άγχος για τους ηλικιωμένους οδηγούς

Οι ηλικιωμένοι οδηγοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία δεν χρειάζεται να αγχωθούν, καθώς θα μπορούν κανονικά να κινούνται με τις πλαστικές άδειες οδήγησης όπως έκαναν μέχρι σήμερα.

Η νέα εφαρμογή μέσω του gov.gr, δεν καταργεί τις πλαστικοποιημένες άδειες οδήγησης (ή ταυτότητες) αλλά διευκολύνει τους πολίτες, τους δημοσίους υπαλλήλους και αστυνομικούς.

kinito

Διαθέσιμη η εφαρμογή σε Google Play και Apple Store

Η εφαρμογή gov.gr Wallet είναι διαθέσιμη σε Google Play και Apple Store, μέσω της οποίας οι πολίτες θα αποκτούν έγκυρο ψηφιακό αντίγραφο του διπλώματος οδήγησης (και της αστυνομικής τους ταυτότητας).

Διαβάστε τη συνέχεια στηwww.vradini.gr

 

Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δίκη στο Μάτι: «Σωθήκαμε από τύχη» – Η συμβολική κίνηση των συγγενών

Her News

Βόλος: Ένας νεκρός & ένας αγνοούμενος από την κακοκαιρία Daniel – Απαγόρευση κυκλοφορίας

HerNews ka

Κερατσίνι – Βιασμός 45χρονης: «Ακούγαμε συχνά καβγάδες και φωνές», λένε γείτονες

Her News b