HerNews.gr
Ελλάδα

Ποιοί άνδρες ζουν περισσότερο από τις γυναίκες σύμφωνα με επιστημονική έρευνα;

Μπορεί τα δεδομένα να λένε ότι σχεδόν πάντα οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες αλλά έρχεται μια έρευνα που αλλάζει τα δεδομένα. Ένα σημαντικό ποσοστό ανδρών -που κυμαίνεται από 25% έως 50% στη Γη κατά τα τελευταία 200 χρόνια- έχουν πολύ υψηλή πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο από τις γυναίκες. Kάτι που αφορά πρωτίστως τους παντρεμένους άνδρες και εκείνους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Αυτό αποκαλύπτει μια νέα διεθνής επιστημονική έρευνα. Σύμφωνα με την οποία όχι σπάνια οι διαφορές (υπέρ των γυναικών) στο προσδόκιμο ζωής μεταξύ των δύο φύλων κρύβουν ότι στην πραγματικότητα το ένα τέταρτο έως το ήμισυ των ανδρών.

Ανάλογα με την ήπειρο και τη χρονική περίοδο, ζουν περισσότερο από ό,τι οι γυναίκες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Χεσούς-Αδριάν Αλβάρεζ του Διεπιστημονικού Κέντρου Δυναμικής του Πληθυσμού του δανικού Πανεπιστημίου Syddansk Universitet. Οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMJ Open», επεσήμαναν ότι το πλεονέκτημα επιβίωσης των γυναικών έχει παρατηρηθεί διαχρονικά σε πολλούς διαφορετικούς πληθυσμούς του πλανήτη.

Όμως βασίζεται κυρίως στη σύγκριση του προσδόκιμου ζωής που συνοψίζει τη μέση διάρκεια ζωής και έχει οδηγήσει στην κυρίαρχη εντύπωση πως «οι άνδρες γενικά δεν ζουν τόσο όσο οι γυναίκες».

Πόσο πιθανό είναι ένας άνδρας να ζήσει περισσότερο από μια γυναίκα;

Η νέα ανάλυση σε σχεδόν 200 πληθυσμούς της Γης για την περίοδο 1751-2020 δείχνει ότι από το 1850 μέχρι σήμερα η πιθανότητα ενός άνδρα να ζήσει πιο πολύ από μια γυναίκα κυμαίνεται μεταξύ 25% και 50%. Kαι σπανιότατα έχει ξεπεράσει το 50% (ενδεικτικά στην Ισλανδία το 1898. Στην Ιορδανία το 1950-54, στο Ιράν το 1950-1964, στο Μπαγκλαντές πριν το 1985 και στο Μπουτάν μεταξύ 1995-2010).

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πώς κινούνται σήμερα λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό

Her News

Η χειροτεχνία στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη στην Κρήτη

Her News

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι θα δώσουν το παρών στην κηδεία – Ποιό θα είναι το πρωτόκολλο

Her News