HerNews.gr
Ελλάδα

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ποιοι θα δώσουν το παρών στην κηδεία – Ποιό θα είναι το πρωτόκολλο

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αύριο Δευτέρα. Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι ενώ νωρίτερα από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν συνεννόησης της τέως βασιλικής οικογένειας και της εκκλησίας, έτσι ώστε η σορός να παραμείνει για μερικές ώρες στη Μητρόπολη, προκειμένου όποιος θελήσει να αποτίσει φόρο τιμής.

Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Αρχικά η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα εκπροσωπηθεί μόνο από την κ. Μενδώνη. Αυτό είχε γίνει, μεταξύ άλλων, επειδή η υπουργός τρέχει το πρότζεκτ ανάδειξης του Τατοΐου και εμπλέκεται στις συνεννοήσεις – προετοιμασίες για την ταφή του τέως στο Τατόι. Με την παρουσία του Παναγιώτη Πκραμμένου «αναβαθμίζεται» ουσιαστικά η εκπροσώπησή της στην κηδεία.

Οι βασιλικές παρουσίες που θα παρευρεθούν στην κηδεία του Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου

Πολλοί είναι οι επίσημοι που θα παρευρεθούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ήδη φτάνουν στην Αθήνα αρκετά μέλη βασιλικών οικογενειών, ενώ οι συγγενείς του τέως βασιλιά επισκέφτηκαν το Τατόι, για την επίβλεψη του χώρου, όπου θα γίνει η ταφή, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

Στην απόφαση να παραστεί και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης βάρυνε και η λίστα των αφίξεων από το εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα δώσουν το παρών οι εξής:

  • Βασιλιάς της Ισπανίας Φίλιππος
  • Βασιλιάς Σουηδίας
  • Βασιλιάς και Βασίλισσα Ολλανδίας
  • Βασίλισσα Δανίας
  • Μέγας Δούκας Λουξεμβούργου Ερρίκος
  • Διάδοχος Νορβηγίας Χάακον
  • Βασιλιάς και βασίλισσα Ολλανδίας Γουλιέλμος – Αλέξανδρος και Μάξιμα
  • Βασίλισσα Δανίας Μαργκρέτε

Επιπλέον, αναμένεται να γίνει γνωστό και το ποιος θα αφιχθεί από τη Μεγάλη Βρετανία, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρίγκιπα Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ελλάδα ο πρίγκιπας διάδοχος του βρετανικού θρόνου δεν έχει επιβεβαιωθεί από το Μπάκιγχαμ.

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον επιλέξουν να έρθουν στη χώρα μας για την κηδεία, η άφιξή τους θα γίνει το πρωί της Δευτέρας.

Άλλωστε, οι σχέσεις του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας με την Ελλάδα είναι γνωστές. Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ήταν νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Άννα Μαρία: Η επιστροφή της τέως βασίλισσας 49 χρόνια μετά το γάμο της

Τρισάγιο στο Α’ Νεκροταφείο σε στενό οικογενειακό κύκλο

Εν τω μεταξύ, λίγα 24ωρα πριν από την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η οικογένειά του συγκεντρώθηκε στο Α’ Νεκροταφείο και τέλεσαν τρισάγιο.

Τη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου ασπάστηκαν η σύζυγός του Άννα-Μαρία, οι γιοι του Παύλος, Νικόλαος και Φίλιππος μαζί με τις συζύγους τους, η κόρη του Θεοδώρα με τον αρραβωνιαστικό της Μάθιου Κουμάρ, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία μαζί με την κόρη της Ινφάντα Κριστίνα, η μικρότερη αδελφή του τέως βασιλιά, Ειρήνη, τα εγγόνια του, παιδιά του Παύλου και της Μαρί Σαντάλ, Αχιλλέας-Ανδρέας, Κωνσταντίνος-Αλέξιος, Οδυσσέας-Κίμωνας και Αριστείδης-Σταύρος, λίγα 24ωρα πριν από την κηδεία του.

Η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου αποφάσισε κάτω από άκρα μυστικότητα να τελέσει το τρισάγιο στο εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων για να τον αποχαιρετήσουν.

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Η χλιδάτη ζωή των κληρονόμων και οι γάμοι υπερπαραγωγή

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νεκρός σε τροχαίο ο Διευθυντής Κυκλοφορίας του ΟΣΕ, Κωνσταντίνος Χρυσάγης

HerNews ka

Πάσχα: Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι του νονού» – Πόσο θα κοστίσουν φέτος τσουρέκι και σοκολατένιο αυγό

HerNews ka

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό: Εκλογές σε 9 μήνες

Her News b