HerNews.gr
Ελλάδα

«Ποδαρικό» με αυξήσεις μισθών το 2023: Πόσο θα ανέβει ο κατώτατος μισθός – Νέο «ψαλίδι» στις ασφαλιστικές εισφορές

Η εισφορά αλληλεγγύης στους δημοσίους υπαλλήλους μπαίνει στο χρονοντούλαπο το 2023! Μέτρα στήριξης κυρίως για τους περισσότερο ευάλωτους, από τη μία, νέες εισοδηματικές ενισχύσεις με άμεσες και έμμεσες μισθολογικές αυξήσεις στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, από την άλλη.

Με αυτό το μείγμα το οικονομικό επιτελείοετοιμάζεται να στηρίξει τα νοικοκυριά ενόψει του πιο δύσκολου χειμώνα, καθώς όλα τα στοιχεία εντός και εκτός συνόρων συγκλίνουν στο ότι τα κύματα των ανατιμήσεων δεν θα κοπάσουν πριν από το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια της 86ης ΔΕΘ με γενναία «προίκα» στον φάκελό του, καθώς τα διαφαινόμενα δημοσιονομικά περιθώρια επιτρέπουν έξτρα δαπάνες το 2023, οι οποίες μπορούν να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ανακοινώσεις δεν θα περιοριστούν στα -λίγο έως πολύ- αναμενόμενα μέτρα, όπως αυξημένες επιδοτήσεις ρεύματος και καυσίμων, επιταγή ακρίβειας κ.λπ., μιας και οι εξαγγελίες θα δώσουν το οικονομικό περίγραμμα της επόμενης χρονιάς, κατά την οποία οι μισθολογικές αυξήσεις σε ιδιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους θα βρίσκονται στο επίκεντρο.

Διαβάστε περισσότερα στα Parapolitika.gr 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

 

Νεότερα Άρθρα

Μελίνα Τραυλού – Πρόεδρος των Ελλήνων Εφοπλιστών: Η ελληνόκτητη ναυτιλία διατηρεί τον ηγετικό της ρόλο

Her News

Νέα Φιλαδέλφεια: Τι είπαν στις απολογίες τους δύο από τους Κροάτες χούλιγκανς

HerNews ka

Σχέδιο «θερμοστάτης»: Σε λίγο οι ανακοινώσεις για το bonus

Her News b