HerNews.gr
Γνώμες

Η Σάνα Μάριν δεν ακούει Ρίτα Σακκελαρίου…

Ας εξηγήσουμε τα αυτονόητα λοιπόν. Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας δεν επιλέγει να υποκρίνεται. Ούτε να λέει ψέματα. Δεν το έχει ανάγκη και δεν την ενδιαφέρει. Δεν θυμάμαι ποτέ αρχηγό κράτους, σε καμία άλλη χώρα της Ευρώπης, να συμπεριφέρεται με τέτοια άνεση.

Ο Αντώνης Κατσαρός γράφει στο Vradini.gr για την υποκριτική αντιμετώπιση μπροστά στο φαινόμενο της φινλανδής πρωθυπουργού

Όλο αυτό, ως προσέγγιση, προφανώς μοιάζει ακραία και οδηγεί με ευκολία στη διαπίστωση όλων των υπολοίπων που… φορούν κοστούμι: «Η κοπέλα δεν κάνει για πολιτικός».

Τί έκανε λοιπόν η Σάνα Μάριν; Διασκέδασε ιδιωτικά, το απόλαυσε και σε όποιον αρέσει! Εάν ήταν παιδί της ελληνικής πολιτικής ζωής βέβαια, η ιστορία θα ήταν διαφορετική.

Τότε θα έπρεπε να εξηγήσει: «πώς είναι δυνατόν ο αρχηγός του κράτους να προκαλεί το αίσθημα της κοινωνίας με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο;».

Η αντιπολίτευση θα την κατακεραύνωνε, για το απίστευτο θράσος της να διασκεδάζει σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο για όλους (…) και οργανώσεις υπέρ της γυναίκας θα την έστηναν στον τοίχο επειδή επέτρεψε σε έναν άντρα να την ακουμπήσει δημόσια, έως και να προβεί στην κατακριτέα πράξη του υποτιθέμενου φιλιού…

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας όμως προφανώς δεν θεωρεί πως έχει νόημα να ακολουθεί το υποκριτικό σενάριο, αυτό που όλοι μας μαθαίνουμε να υπηρετούμε από την ημέρα που θυμόμαστε τον εαυτό μας. Από την πρώτη ημέρα στο σχολείο.

Η Σάνα Μάριν δεν αντιλαμβάνεται γιατί η αποτελεσματικότητά της στην πολιτική και το έργο που καλείται να προσφέρει, κρίνονται με βάση το που χορεύει, με ποιον και εάν ζαλίστηκε από το αλκοόλ, σε πάρτι με φίλους.

Στη χώρα μας, όπου η υποκρισία θα μπορούσε να διδάσκεται παρέχοντας διδακτορικό, οι πρωθυπουργοί του παρελθόντος χόρευαν μονάχα σε λαϊκές εκδηλώσεις με ψηφοφόρους μπροστά στις κάμερες, άσχετα εάν κάποιοι εξ αυτών έπιναν μετά τις ουισκάρες τους στα σκυλάδικα της Εθνικής οδού…
Καλά έκαναν, σε ό,τι αφορά στην καλοπέρασή τους. Δεν κρίθηκαν για το έργο τους, επειδή τους άρεσε η Ρίτα Σεκελλαρίου…

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Δευτέρα: Ξεκίνα την εβδομάδα σου με χαμόγελο

Her News

Το καλό σε περιμένει στη γωνία

Her News

Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα ή το αντίθετο; Oι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος

Her News