HerNews.gr
Ψυχολογία

Σταμάτα να προσπαθείς να μην είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος

Πολλές φορές ψάχνουμε να βρούμε σημάδια για να μην είμαστε ευτυχισμένοι. Νιώθουμε ένοχα με την χαρά και θέλουμε να είμαστε συνεχώς σε μια αναζήτησή δυστυχίας. Φταίει ότι όλα γύρω μας είναι “περίεργα” και το να είμαστε καλά αποτελεί εξαίρεση; Μην αυτομαστιγώνεσαι και ζήσε τη κάθε στιγμή. Μάθε να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος. 

Όταν ζεις μια κατάσταση ευτυχίας – όπως όλοι ξέρουμε η ευτυχία αποτελείται από στιγμές και δεν είναι ολόκληρη η ζωή – θέλουμε πάντα μα πάντα να βρούμε το αρνητικό της υπόθεσης. Γιατί; Για να δείξουμε στον εαυτό μας ότι δεν μας αξίζει να είμαστε σε αυτό το περιβάλλον; Ή γιατί μάθαμε σε γκρίζες και μέτριες καταστάσεις;

Γιατί όταν βιώνουμε μια επαγγελματική επιτυχία σκεφτόμαστε ότι “μη χαίρεσαι, θα έρθει και η αποτυχία σύντομα”; Γιατί στην προσωπική μας ζωή πρέπει πάντα να υπάρχει κάτι σκοτεινό σε μια λαμπερή κατάσταση; Μάθαμε να σκεφτόμαστε στο ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και είμαστε καχύποπτοι;

Τι θα έλεγες να ξεκινούσες με τη σκέψη ότι όλα είναι όπως φαίνονται και ότι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει; Πρέπει οπωσδήποτε να έχει κάποιο λάκκο η φάβα; Κάποια πράγματα είναι καθαρά άλλα πάλι μας ξεγελάνε. Προφανώς και όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας και δεν θέλουμε να την ξανά πατήσουμε σε καταστάσεις και γεγονότα αλλά το να πιστεύουμε ότι όλα κάποτε θα χαλάσουν δεν είναι λύση.

Η ζωή ξέρει τι κάνει και πρέπει να την εμπιστευόμαστε μαζί με το ένστικτό μας. Δεν είναι όλα όπως φαίνονται αλλά κάποια πράγματα είναι ξεκάθαρα. Μην βάζεις τον εαυτό σου σε αρνητικές σκέψεις γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι το σύμπαν ακούει… Μάθε να είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος. 

Γέλα και ζήσε, όπως σου αξίζει. 

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

6 τρόποι για να ηρεμήσεις το μυαλό σου μέσα σε ένα λεπτό

Her News

Κρίση πανικού: 8 τρόποι αντιμετώπισης

Her News b

Post vacation blues: Αντιμετωπίστε την μελαγχολία μετά τις διακοπές

Her News